Kao strela

DA LI SU ZAISTA ŠESTORICA BOLJA OD NJEGA? Mohamed Salah dokazao još jednu VELIKU GREŠKU na Zlatnoj lopti!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Egipćanin je zablistao u derbiju i ukazao na ono što je bilo očigledno - morao je da bude bolje plasiran u Parizu.

Izvor: Profimedia

Liverpul je pobedio Everton u gostima 4:1 (2:1), a Mohamed Salah bio je heroj gradskog derbija na Gudisonu.

U nedelji u kojoj je proglašen za tek sedmog najboljeg fudbalera u izboru Frans fudbala, Egipćanin je otežao košmarnu sezonu "karamalama", produživši sa saigračima niz rivala na čak osam mečeva bez pobede u Premijeg ligi.

Ako su Egipćanina "zaboravili" oni koji su dali Zlatnu loptu Mesiju, a ne Levandovskom, onda Salah očigledno nije zaboravio da je Everton prošle sezone otkinuo Liverpulu četiri važna boda.

I ne samo to, u jednom od tih derbija tim Jirgena Klopa doživeo je još bolniji udarac, povredu Virdžila Van Dajka. I sve to je večeras "naplatio" gradskom rivalu, počev od preciznog udarca Džordana Hendersona u 9. minutu sa ivice kaznenog prostora, preko savršene kontre Salaha deset minuta kasnije...

Everton jeste uzvratio golom Demaraj Greja u 38. minutu, nakon što je iskoristio zicer sa golmanom gostiju Alisonom, ali to je ipak bilo sve od domaćih. Salah je i u 64. minutu ukrao loptu na polovini terena, pa je na "turbo pogon" doveo do peterca, a onda udarcem i u mrežu gola Džordana Pikforda za 1:3.

Konačnih 1:4 postavio je Diogo Žota, savršenim udarcem pod prečku iz mrtvog ugla sa leve strane za ubedljivu pobedu Liverpula i nastavak trke za titulu sa liderom Čelsijem, koji je večeras pobedio Votford u gostima (2:1) i Mančester sitijem, koji je takođe u gostima savladao Aston vilu Stivena Džerarda (2:1).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt