Tada je potukao konkurenciju

DAN KAD JE MESI ISPISAO ISTORIJU - OVO NIJE URADIO NIKO: Potukao Kristijana do nogu, a 12 godina kasnije svi sumnjaju!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Prva titula je bila čista kao suza, a o ovoj poslednjoj svi debatuju!

Izvor: Youtube/printscreen/PSG - Paris Saint-Germain

Lionel Mesi je nedavno osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu, a ovoga puta bilo je to jako neubedljivo. Mnogi su se bunili zbog dodele nagrade Argentincu i uglavnom govorili da je pravedno da Robert Levandovski dobije nagradu.Sa dve sjajne sezone iza sebe Poljak je prvo ostao bez nagrade jer je 2020. godine Frans Fudbal odlučio da je ne dodeli, a onda je ove sezone izgubio od Mesija za 34 glasa.

 A pre tačno 12 godina Mesi je osvojio svoju prvu Zlatnu loptu i to najvećom razlikom ikada! Nakon što je 2007. godine završio kao treći iza Kake i Kristijana Ronalda, a onda godinu dana kasnije izgubio od Portugalca velikom razlikom usledila je neverovatna pobeda. 

On je 2009. godine u glasanju za najboljeg fudbalera sveta pobedio sa 473 boda, čak 240 više od Kristijana Ronalda, što je do danas ostala najveća zabeležena razlika!

Nemanja na glasanju!

Ove godine je bilo i Srba u izboru pa je tako Nemanja Vidić završio kao 16. sa osam poena.

Treći je bio Ćavi, a tako je Mesi postao jedini Argentinac koji je ikada osvojio Zlatnu loptu. Omar Sivori je osvojio Zlatnu loptu 1961. godine, ali je tada već imao italijansko državljanstvo i dobio je nagradu pod zastavom Italije. 

Od te godine kreće neverovatna dominacija Argentinca. On je sledeće sezone odbranio titulu, a prvi put u istoriji su prva tri mesta bila upražnjena za samo jedan klub. Iza njega su na drugom i trećem mestu završili Andres Inijesta i Ćavi.

Kada se nagrada delila 2011. godine opet je pobedio Kristijana Ronalda, Ćavi je bio treći, a Inijesta četvrti. Njegov niz se završio 2012. godine kada je poredak bio identičan.

Potom je dve godine završavao iza Kristijana Ronalda, pa je ponovo osvojio Zlatnu loptu 2015. godine. Sada je ponovo povezao dve titule, pošto je trofej uzeo i 2019. godine i 2021. a između nije bilo dodele.

Čini se, najneubedljivije moguće. Možda je i to znak da je vreme Kristijana Ronalda i Lionela Mesija polako prošlo. 

Tagovi