KAZNA?

SKANDAL! JUVENTUS JE PONOVO "MULJAO", SAD SU PROBLEM PARE: Policija upala u klub zbog 50.000.000 EVRA!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Burno je u Italiji, gde je jedan od najvećih timova ponovo pod istragom policije.

Izvor: Profimedia

Novi skandal i to ogromnih razmera, potresa italijanski fudbal!

Kako prenose najpouzdaniji italijanski mediji, Juventus je pod istragom finansijske policije zbog pronevere čak 50 miliona evra, a istragom su obuhvaćeni i čelni ljudi kluba iz Torina - kontroverzni predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratići koji trenutno radi u Totenhemu.

Postoji sumnja da su oni lažirali finansijske izveštaje, a policajci su zaplenili određenu klupsku dokumentaciju koja bi trebalo da ponudi dokaze u ovom slučaju.

Pretpostavlja se da je Juventus obavio nekoliko spornih transfera - poput razmene Miralema Pjanića i Artura Mela sa Barselonom, a istraga obuhvata i prihode od transfera igrača, kao i menadžerske provizije od 2018. godine do danas, tj. u poslednje tri sezone.

 U spornim transferima Pjanića i Artura fudbaler iz Tuzle preselio se u Španiju, a to je predstavljeno kao razmena fudbalera. Ipak, obavljeno je na neobičan način, pošto su timovi platili velika obeštećenja za igrača kojeg dovode, a na kraju bili "na nuli" sa finansijske strane.

Ovo je urađeno kako bi se "ispeglale knjige" oko finansijskog fer-pleja, što je ubrzo postalo sumnjivo čitavom fudbalskom svetu.

"U ovom trenutku aktivnosti su usmerene na utvrđivanje krivčnog dela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta", navodi se u zvaničnom saopštenju policije, što pokazuje da bi baš transferi Pjanića i Artura mogli da budu centralna tema istrage.

Slučaj koji se dogodio krajem juna i početkom jula 2020. godine inicirao je i neke promene u klupskim strukturama. U međuvreme je Fabio Paratići, koji je neuspešno nasledio Đuzepea Marotu, napustio klub i postao sportski direktor Totenhema. Andrea Anjeli je nekoliko puta najvljivao povlačenje, posebno kada je propao projekat Superlige, a Pavel Nedved je bio u centru pažnje dok je urlao sa tribina.

Ovo je još jedan u nizu incidenata koji bi mogao da baci senku na nekada veliki klub. Juventus je svojevremeno izbačen u Seriju B, uz oduzimanje dve domaće titule, zbog nameštanja utakmica, a od toga se oporavio neverovatnim povratkom i dominacijom koja je u Italiji trajala godinama.

Ipak, sada su ponovo na udaru, ovog puta zbog novca...

Tagovi