Fudbal

FSCG: TRAŽIĆEMO ISTINU PRED UPRAVNIM SUDU

Autor Gordana Bojanić

Fudbalski savez Crne Gore oglasio se se danas saopštenjem za javnost povodom odluke Uprave za inspekcijske poslove koja je crnogorskoj Kući fudbala naložila održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever.

FSCG
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Crnogorska javnost informisana je od strane Uprave za inspekcijske poslove o rješenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta o odbijanju žalbe Fudbalskog saveza Crne Gore na prvostepeno rješenje Inspekcije za sport i kojim se nalaže ponovno održavanje Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever. Pomenuto rješenje temelji se na pogrešnom zaključku da je izbor predstavnika bio nezakonit, što je u suprotnosti sa zvaničnim zapisnikom sa sjednice Udruženja trenera FSCG – Sjever”, navodi se u saopštenju FSCG.

Fudbalski savez poručuje da će istinu, odnosno potvrdu navoda i stavova iz prethodnih redova, tražiti u daljem procesu pred Upravnim sudom Crne Gore.

“Dodatno, iznenađuje nas način na koji je Uprava za inspekcijske poslove informisala javnost o rješenju na koje Fudbalski savez Crne Gore ima pravo ulaganja daljih pravnih sredstava. Ujedno, podsjećamo isti organ da nije bio ažuran u informisanju javnosti o ukidanju sopstvenih rješenja u ovom istom slučaju”, zaključeno je u saopštenju FSCG.

Tagovi