m:tel vijesti

Sportski centar „Morača“ postaje „MTEL Dvorana“

Autor Teodora Orlandić

Javni poziv za brendiranje Sportskog centra „Morača“ raspisan je prvi put 16. jula 2024. godine na koji nije stigla nijedna ponuda, dok je drugi javni poziv raspisan 28. avgusta tekuće godine i kompanija MTEL bila je jedini ponuđač.

Izvor: mtel

Gradsko preduzeće „Sportski objekti“ potpisali su danas ugovor o brendiranju Sportskog centra „Morača“ sa kompanijom MTEL. Ugovor, koji su potpisali direktor „Sportskih objekata“ Aleksandar Vučković i izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović, predviđa unutrašnje i spoljašnje brendiranje SC „Morača“, te promjenu imena centra u „MTEL Dvorana“. 

Izvor: mtel


Javni poziv za brendiranje Sportskog centra „Morača“ raspisan je prvi put 16. jula 2024. godine na koji nije stigla nijedna ponuda, dok je drugi javni poziv raspisan 28. avgusta tekuće godine i kompanija MTEL bila je jedini ponuđač.

"Danas sa ponosom možemo da objavimo da će se u naredne tri godine Sportski centar zvati „MTEL Dvorana“. Partnerstvo sa ovako renomiranom kompanijom, koja ulaže velika sredstva u crnogorski sport i naše društvo uopšte, koja podiže standarde i koja je generalni sponzor, između ostalih, Plivačko-vaterpolo kluba Jadran, Internacionalnog sajma knjiga u organizaciji Sekretarijata za kulturu, ali i prenosa nedavne utakmice Lige nacija fudbalske reprezentacije Crne Gore, u svakom pogledu biće veliki iskorak za „Sportske objekte“ na putu naše modernizacije i pružanja neuporedivo boljih usluga svim posjetiocima sportskih, kulturnih i ostalih manifestacija. Kako mi, tako i predstavnici MTEL-a, koji se prema našem Društvu
odnose upravo kao što glasi njihov slogan – „Imate prijatelje“- sigurni smo da će gledaoci vrlo brzo moći da se uvjere u benefite naše saradnje i u „MTEL Dvorani“, ali i u našim ostalim objektima.
Uvjereni smo da će Sportski centar biti sjajna reklama za tako renomiranu kompaniju, ali istovremeno smo sigurni i da će MTEL biti izvanredna reklama za Sportske objekte", saopštio je direktor Sportskih objekata.

Izvor: mtel


On se osvrnuo i na tešku situaciju u kojoj se nalazilo gradsko preduzeće na čijem je čelu po dolasku novog menadžmenta.

"Proteklih dana, a sada već i mjeseci, javnost je vrlo dobro upoznata kakve probleme „Sportski objekti“ imaju sa terenom Gradskog stadiona, koji nije mijenjan već 10 godina a, takvo stanje zateklo nas je u gotovo svim segmentima. Od tada traje borba da „Sportski objekti“ postanu ono što bi morali i mogli da budu - samoodrživo preduzeće u kojem će biti zadovoljstvo raditi i
ostvarivati primarni cilj odnosno pružanje usluga vrhunskom sportu.
Renoviranje press sale, osvježavanje prostorija na Gradskom stadionu, novi enterijer svlačionica po uzoru na elitne objekte, izgradnja privremenog parkinga iza Istočne tribine, uknjižba objekta u Njegoševom parku i njegova valorizacija, organizacija koncerata u Sportskom centru „Morača“ i na Stadionu malih sporova poslije decenijske pauze, rekonstrukcija plaže i novi sadržaji na Gradskim bazenima, samo su neke od aktivnosti kako bi naše Društvo prvo preživjelo, a potom i postalo respektabilni dio zajednice preduzeća čiji je osnivač Glavni grad", naveo je Vučković.

On je saopštio da su došli na ideju brendiranja SC „Morača“ kako bi omogućili lakše funkcionisanje preduzeća, a po ugledu na velike sportske objekte.

"Brendiranje objekata po imenu sponzora je nešto što je praksa u čitavom svijetu, poput Alliance arene u Minhenu, Etihad stadiona u Mančesteru, Wande pa Civitasa u Madridu, Emirates arene u Londonu, Kombank dvorane odnosno Štark arene u Beogradu. Namjera je bila da nam brendiranje objekta obezbijedi veliki prihod koji nije postojao, a koji bi znatno olakšao funkcionisanje našeg Društva. Iako se na naš prvi javni poziv putem sredstava informisanja, niko nije javio, bili smo uporni i istrajni u svojoj namjeri i to je donijelo rezultat", objasnio je direktor preduzeća „Sportski objekti“.
Izvršni direktor MTEL-a Zoran Milovanović kazao je da će kompanija na čijem je čelu nastaviti da ulaže u sport, obrazovanje i kulturu.
"Pred nama je veliki posao i velika odgovornost, ali to ne umanjuje činjenicu da smo jako ponosni jer će „MTEL Dvorana“ u narednom periodu biti mjesto sportskih, muzičkih i kulturnih susreta. Kao lider u telekomunikacijama imamo posebnu odgovornornost i pred nama je veliki posao, ali sa sigurnošću možemo da kažemo da će novo lice sportskog centra biti ponos svih građana Crne Gore", naglasio je Milovanović.