m:tel vijesti

VIBER IMA NOVU AI FUNKCIJU: Da li ste probali "Rezime" na grupnom četu?

Autor Željko Svitlica

Koristeći tehnologiju koja stoji iza ChatGPT-a, funkcija rezimira duge prepiske kroz najvažnije citate, kako njeni važni detalji ne bi bili propušteni ili zagubljeni.

Izvor: MONDO / Rakuten Viber

Viber je iskoristio Open AI tehnologiju u svojoj najnovijoj funkciji baziranoj na vještačkoj inteligenciji, koja korisnicima kreira rezime prepiske iz nepročitanih poruka unutar Viber grupa i koja je konačno počela da funkcioniše na aplikaciji i na našem području.

Ovo rješenje nudi brz način da se osnovne informacije iz do 100 nepročitanih poruka u prepiskama filtriraju u rezime koji će vam ukratko opisati šta ste propustili dok vas nije bilo na četu.

Brzo kreiranje rezimea pomaže korisnicima da ostanu u toku zbivanja, a da pritom ne moraju da prelaze preko dugog propuštenog teksta.

U početku usredsređena na grupne četove, funkcija AI rezimea prepiske će u budućnosti u potpunosti obraditi najpopularniji oblik komunikacije među korisnicima Vibera.

Aktivacija ove funkcije je veoma laka, pa će korisnici koji ulaze u prepisku sa ostalim članovima grupe uz nepročitane poruke dobiti notifikaciju o mogućnosti da im se kreira rezime propuštenog dijela razgovora. Važno je napomenuti da će ovi rezimei biti vidljivi samo korisnicima koji ih zatraže, što obezbjeđuje privatnost i bezbijednost sadržaja.

Da li ste probali Viber rezime?