Android zona

POTPUNO NOVA YOUTUBE APLIKACIJA: Velike promene za lakše i lepše gledanje videa (FOTO, VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Google obradovao YouTube korisnike novim opcijama, pogledajte ih!

Izvor: MONDO / Samsung

Kompanija Google se često odlučuje na drastične promene YouTube aplikacije, pa su nakon promene Trending kategorije i pomeranja komentara potpuno prestali sa promenama.

Nakon više od šest meseci stiže nekoliko manjih promena, koje će, ipak značajno uticati na to kako koristimo YouTube aplikaciju na telefonima.

Google će za YouTube aplikaciju na iOS i Android platformama od 27. oktobra omogućiti nove funkcionalnosti, novi izgled korisničkog interfejsa i uvesti gestove tj. upravljanje pokretima preko ekrana.

Kad gledate neki video prevucite nagore po njemu da biste ušli u tzv. full-screen mod prikaza. Isto tako, kad ste u režimu gledanja preko celog ekrana prevucite prstom preko videa nadole i on će se vratiti u minimalan prikaz i aktivirati uspravan položaj ekrana.

Sve češće korišćeno tzv. close captions dugme više se ne skriva u podmeniju tri tačke, tamo dole, ispod videa, nego je u glavnom prikazu interfejsa aplikacije. Ista je situacija i a tzv. autoplay dugmetom, koje je sad lakše naći i pritisnuti za uključivanje ili isključivanje automatskog režima pregledanja videa (novi video kreće ubrzo pošto se prethodni završi).

Video Chapters opcija prvo se nedavno pojavila na računarima, ali je sad svoj put pronašla i do mobilnih telefona. Ova opcija sadrži listu poglavlja unutar videa, svako sa svojom slikom i opisom (ako ga kreator stavi), što olakšava navigaciju kroz video.

Google će korisnicima na osnovu toga kako vole da gledaju video i sadržaja koje koriste preporučivati modove pregleda i način gledanja - uspravno ili položeno, uključivanje i isključivanje opcija i slično.

Ažurirajte YouTube i očekujte ove nove stvari do kraja meseca!

Tagovi