Android zona

YouTube omogućio prikazivanje nasilnih videa svima (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Promena restrikcija po pitanju videa, koji sadrže nasilje u igrama.

Najveća video mreža na planeti menja pravila igre i izjednačava nasilje u video igrama sa nasiljem iz filmova i TV emisija.

Ovim potezom YouTube želi da, kako kažu u mreži, izađe u susret gejming industriji, koja je dosad bila u podređenom položaju u odnosu na filmsku i TV industriju.

Dosad su nasilni sadržaji iz igara svih tipova bili obeleženi zrelim ili sadržajem zabranjenim za mlađe od 18 godina i pre nego što se video učita korisnik je morao da se uloguje i da svoj pristanak za gledanje, da bi ga pokrenuo.

To se sad menja i YouTube će omogućiti prikazivanje nasilnih video materijala mnogo široj publici, što bi trebalo da dovede do povećanja broja pregleda videa gejming industrije. “Počevši od decembra mreža će tretirati simulirano i napisano (po scenariju igre) nasilje u video igrama na isti način kako to čini sa nasiljem u TV emisijama i na filmu“, objavljeno je na YouTube stranicama za medije i dodato: “To znači da će budući video materijali dodati pod novim uslovima biti prikazani nakon odobrenja, ali bez restrikcije što se godišta tiče“.

YouTube je odmah odgovorio i onima, koji se sa ovakvim razvojem situacije neće složiti - razlika između izmišljenog, po scenariju rađenog i simuliranog nasilja je jasna u odnosu na stvarno nasilje.

Nova YouTube pravila trebalo bi da pomognu da video materijal iz igara ostvari bolju monetizaciju, ali će sadržaji, koji prikazuju “nasilje zarad nasilja“ tj. “prekomerno nasilje bez potrebe“, kako YouTube kaže, i dalje biti sankcionisani i neće ostvarivati zaradu.

Ostaje pitanje samo kako razlikovati jedno i drugo nasilje u igrama i gde je tačno granica između simuliranog nasilja i prekomernog nasilja bez potrebe?


The New Animations Of Call Of Duty: Modern Warfare
Izvor: Game Informer