Android zona

5 skrivenih supermoći Android telefona: Kako da imate 2 WhatsApp-a i da punite slušalice telefonom

Autor Teodora Orlandić

Odmah počnite da koristite!

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Otključajte puni potencijal svog pametnog Android telefona koristeći ovih pet skrivenih funkcija koje će vam totalno promijeniti pogled na tehnologiju.

Samo iskusni korisnik može da izvuče maksimum iz pametnog Android telefona. Izvan "kutije", većina Android telefona je podešena za mase ljudi bez stručnog znanja i stoga mnogi zapravo propuštaju neke od najzanimljivijih funkcija.

Ako ste jedan od takvih korisnika pametnog Android telefona, ali želite da otključate pun potencijal svog uređaja, ovih pet funkcija koje će vas pretvoriti u moćnog korisnika.

Podijelite svoju WiFi lozinku bez njenog otkrivanja

Postoji jednostavan način da dijelite lozinku za WiFi sa drugima bez otkrivanja. Većina Android pametnih telefona sada omogućava korisnicima da dijele WiFi lozinke putem QR koda. Drugi mogu jednostavno skenirati QR kod i pridružiti se mreži.

Izvor: Printscreen, D.M.

  Da biste podijelili svoju WiFi lozinku u obliku QR koda, idite na Podešavanja > Veze > WiFi > Trenutna mreža > i kliknite na opciju QR koda. Ovo se može malo razlikovati od uređaja do uređaja.

Brzo prevedite tekst bez napuštanja omiljene aplikacije
Google je mnogo olakšao prevođenje teksta na Android pametnim telefonima. Korisnici mogu jednostavno da izaberu tekst koji žele da prevedu i da izaberu opciju prevođenja iz iskačućeg menija. U zavisnosti od jezika izabranog teksta, možda ćete morati da preuzmete jezički paket po prvi put, a funkcija prevođenja će od sledećeg puta raditi besprekorno. Ova funkcija radi na svim aplikacijama i web lokacijama trećih strana.

Izvor: Printscreen, D.M.

 Napunite druge pametne telefone/gedžete
Većina Android pametnih telefona može da puni druge Android pametne telefone i elektronske uređaje kada su povezani preko USB kabla. Ovo se zove obrnuto punjenje. Za ovo će vam trebati USB-C na USB-C kabl. 

Izvor: Printscreen, D.M.

Ako vaš pametni telefon ima bežično punjenje, najvjerovatnije će podržavati i obrnuto bežično punjenje. Ovo je korisno za uređaje za punjenje kao što su TWS slušalice i pametni satovi, koji ne sadrže nužno USB-C port.

Međutim, u zavisnosti od kapaciteta baterije vašeg pametnog telefona, ova funkcija može brzo da isprazni bateriju. Zato preporučujemo korišćenje ove funkcije samo u teškim situacijama.

Instalirajte dva WhatsApp naloga
Nosite dva pametna telefona zbog 2 WhatsApp naloga? Pa, zapravo možete postići isto na jednom uređaju.

Izvor: Printscreen, D.M.

Većina Android pametnih telefona podržava funkciju kloniranja aplikacije, osim Google Pixel telefona. Ovo omogućava korisnicima da koriste dva naloga društvenih medija na istom pametnom telefonu. U stvari, čak i na Pixel telefonu, istoj funkciji se takođe može pristupiti preuzimanjem aplikacije kao što je Parallel Dual Space.

U zavisnosti od modela, ova funkcija se može naći u sistemskom meniju, omogućavajući korisnicima da koriste dve WhatsApp, dve Instagram aplikacije, dve X aplikacije i još mnogo toga.