no pro

Novi Xiaomi 14 stiže za dvije nedelje, poznata cijena u Evropi

Prethodne glasine da Xiaomi 14 Pro neće biti dostupan na tržištima izvan Kine će se izgleda obistiniti, pošto ta kompanija postepeno želi da ugasi model sa tom oznakom

Izvor: Xiaomi

Ostalo je manje od dvije nedelje do globalnog lansiranja pametnog telefona Xiaomi 14, koji će biti predstavljen 25. februara na Mobile World Congress-u u Barseloni, a izgleda da već imamo naznake cijena.

Ekipa grčkog sajta Techmaniacs je otkrila da će Xiaomi 14 na grčkom tržištu imati početnu cenu od 1.099 eura, za verziju sa 12GB RAM-a i 512GB prostora za skladištenje podataka. Poređenja radi, prošlogodišnji osnovni Xiaomi 13, u 8GB/256GB konfiguraciji, koštao je 999 eura.

Bazični Xiaomi 14 dolazi sa novom osnovnom memorijskom postavkom, kao što su i kineski modeli sa internom memorijom od 512GB i 1TB opremljeni sa 16GB RAM-a. Očekuje se da će njegova prodaja Xiaomi-ja 14 početi 29. februara.

Izvor: Xiaomi

Takođe, grčki sajt potvrđuje prethodne glasne da Xiaomi 14 Pro neće biti dostupan na tržištima izvan Kine. Izgleda da Xiaomi postepeno želi da ugasi model sa oznakom Pro u korist Ultra verzije.

Za sada još uvijek nema informacija o cijenama Xiaomi-ja 14 Ultra, ali se pretpostavlja da će, u susret njegovom predstavljanju, procuriti neka informacija i o tom telefonu.