Zbogom!

YOUTUBE UKIDA DISLIKE DUGME: Zbog “mira u kući“ ostaje samo Like i zbog suzbijanja mržnje

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Najveća video mreža napravila radikalan, mada očekivan potez - ukinula Dislike.

Izvor: SmartLife / YouTube

Od 10. novembra YouTube mreža sakriva Dislike tj. palac nadole dugme.

Vlasnici videa će kroz konzolu za objavljivanje i izmjenu videa i dalje moći da vide broj Dislike klikova, ali će to dugme javno biti sklonjeno.

 YouTube mreža smatra da će skrivanje Dislike dugmeta smanjiti neprijatnosti kreatorima sadržaja, posebno onim malim, kojima “Dislike predstavlja neki vid maltretiranja“.

Prema podacima video mreže veliki broj korisnika prvo gleda odnos Like i Dislike dugmadi i na osnovu toga odlučuje da li da gleda neki video, što često nije prava slika o kvalitetu videa.

Neki ljudi jasno stavljaju u komentarima svima do znanja da su tu samo da bi kliknuli dugme Dislike i nova politika bi mogla da ih odvrati od toga. Skrivanje Dislike-a počelo je još u martu 2021. godine, kad je u eksperimentu učestvovala mala grupa ljudi.

YouTube
Izvor: SmartLife / Pexels / Adam Fejes

Ovo nije tolika novost, jer smo već videli i Facebook da je sakrio broj lajkova, a isto je omogućio i Instagram, mada tamo korisnik ima opciju da prikaže ili sakrije broj lajkova na svojim slikama.

Nažalost, YouTube je zakasnio da sakrije Dislike, jer je njegov čuveni Rewind video i dalje najomraženiji video na ovoj mreži.

Šta vi mislite o skrivanju Dislike opcije?

Tagovi