Pokret rukom

TIK TOK SIGNAL ZA POMOĆ JOJ SPASAO ŽIVOT: Tinejdžerka koristila pokret rukom da pokaže da je u opasnosti

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kidnapovana tinejdžerka je spašena od strane policije kada je prolaznik primijetio signal rukom koji ukazuje da je u opasnosti.

Signal za pomoc, TikTok
Izvor: SmartLife / Wikipedia

Tinejdžerka iz Sjeverne Karoline u SAD koja je nedavno nestala, pronađena je od strane policije susjednog Kentakija, nakon što je vozač primijetio TikTok signal koji ukazuje na nasilje u porodici. Šest dana nakon što je nestala, djevojka je iskoristila popularni signal za pomoć, kako bi privukla pažnju prolaznika.

Primijetio vozač u pokretu

Prema izjavama čovjeka koji je prijavio problem, djevojka je primijećena u automobilu na auto-putu, kako pokazuje signal rukom, koji označava nasilje u porodici ili neki prosto poziv u pomoć. Pomenuti signal rukom je veoma popularan na društvenim mrežama, posebno na TikTok-u, kao suptilni način da ukažete da ste u opasnosti ili da trpite nasilje.

Signal je krajnje jednostavan, potrebna je jedna ruka, i izvodi se otvorenom šakom, okrenutom ka spolja, nakon čega se palac savije na unutra, a onda se prsti sklope, tako da se palac “zarobi”, ukazujući da je neko zarobljen.

Signal za pomoć
Izvor: YouTube / Canadian Women's Foundation

Pratio vozilo dok nije stigla policija

Vozač koji je primijetio ovaj signal je pozvao policiju, a onda nastavio da prati vozilo narednih sedam minuta, obavještavajući policiju o svojoj i lokaciji vozila koje je pratio svo vrijeme. Policija je nakon toga uspjela da pronađe vozilo, zaustavi ga i spasi tinejdžerku.

Djevojka je tokom svog putovanja auto-putem pokazivala pomenuti znak svim prolaznicima, i to je radila prilično dugo, sve dok neko nije prepoznao šta je radila.

Tagovi