Vijesti

THE INTERNATIONAL DOTA 2 ŠAMPIONI IZ RUSIJE: Uzeli više od 18 miliona dolara, čestitke poslao i Vladimir Putin

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tim Spirit koji je u finalu The International-a pobedio kineski PSG.LGD dobio je i zvaničnu čestitku predsednika Rusije!

Izvor: SmartLife / The International

Moskovski tim Spirit, koji je trijumfovao u finalu The International takmičenja, najvećeg eSport takmičenja ikad, dobio je za pobedu čak 18 miliona dolara!

Dota 2 takmičenje ostaće upamćeno, osim po tome što je prvi put za 10 godina pobedio tim iz Rusije i po tome što im je pobedu čestitao i niko drugi do - Vladimir Putin.

Predsednik Rusije napisao je “Čestitam vam na zasluženoj pobedi na The International-2021 - Dota-2 World Championship takmičenju“ na svom profilu zvaničnog sajta Kremlja.

Pobeda Rusije dolazi nakon 10 godina od pobede Ukrajine na ovom takmičenju, a činjenica da je čak i Vladimir Putin uputio čestitke Dota 2 timu govori u prilog tome da eSport postaje prepoznatljiv kao važan segment modernog nadmetanja.

The International 2021

The International 2021 je kruna vrhunskog eSport takmičenja ne samo Dota 2 igre, nego i gejminga uopšte. I ovog puta se 18 najboljih ekipa sveta srelo u Nacionalnoj Areni u Bukureštu u borbi za nagradni fond od 40.018.195$ i legendarni Aegis of Champions.

Pobedniku je pripalo najviše para ikad - više od 18,2 miliona dolara!

Iako bez publike turnir nije bio toliko atraktivan i napet, ipak smo imali priliku da ispratimo nekoliko sjajnih partija.

Tagovi