Kao iz filma

ROLLS-ROYCE PRELAZI SAMO NA ELEKTRIČNE AUTOMOBILE: Prikazan prvi prototip model - SPECTRE

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Proizvođač luksuznih automobila Rolls-Royce predstavlja svoj prvi model s električnim pogonom i najavljuje potpuni prelazak na električne automobile.

Izvor: SMARTLife / Rolls-Royce

Rolls-Royce SPECTRE je prvi potpuno električni automobil jednog od najpoznatijih luksuznih proizvođača automobila, koji je najavio i plan da do 2030. godine proizvodi isključivo takva vozila.

Za sada je Rolls-Royce SPECTRE u test fazi i očekuje se da verzija za puteve, koja će takođe koristiti potpuno električni pogon, bude predstavljena uskoro kroz mnogo više detalja.

Kompanija je rekla da će izvršiti preko dva i po miliona kilometara testova svog prvog potpuno električnog automobila, što je, kako takođe oni tvrde, ekvivalentno redovnoj vožnji u trajanju od 400 godina.

Pojavile su se i prve fotografije novog modela, koje ne otkrivaju ništa od tehničkih detalja, ali pokazuju robusnost i moćan izgled SPECTRE vozila.

Osim svetski poznatog amblema Spirit of Ecstasy na haubi motora, slike britanske kompanije prikazuju automobil prekriven pisanim izrazima uključujući "Kad ne postoji, dizajnirajte ga" i "Savršeno bešumno i čisto".

S modelom Spectre britanski proizvođač istovremeno najavljuje novu strategiju koja podrazumeva samo električne automobile nakon 2030. godine. Ipak, prvi potpuno elektrifikovan RR četvorotočkaš očekuje se već 2023. godine, a prema dostupnim informacijama Rolls-Royce će koristiti isključivo svoju platformu za proizvodnju.

Po odrednici kupe s dvoja vrata Spectre donosi prepoznatljiv dizajnerski potpis specifičan za Rolls-Royce, tako da ćemo uživati u proporcijama izduženog prednjeg dela, a pre samog početka proizvodnje Spectre će proći niz rigoroznih testova, koji će osigurati da je prvi električni automobil sposoban nastavi tradiciju i poštovanje koje uživa ovaj luksuzni brend.

Rolls-Royce Motor Cars Spectre električni automobil VIDEO
Izvor: Rolls-Royce Motor Cars

Tagovi