Mali, flaksibilan

MINIJATURNI ELEKTRIČNI GRADSKI AUTOMOBIL: Parkira se na prostoru od 1 metar, a ima i točkove na izvlačenje

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Jer, kako kažu i sami CT1 tvorci - gradovi su namenjeni ljudima, a ne automobilima!

Izvor: SmartLife / City Transformer

Potpuno električni CT1 izraelske kompanije City Transformer je vozilo dugačko 2,5 metara sa točkovima koji mogu da se izvuku sa strane u toku vožnje.

Gradski mod spakuje automobil na širinu od svega jednog metra, dok je raspon od točka do točka u Performans modu 1,4 metra.

Novi gradski električni automobil tako može i brzo i lako da se smanji kako bi se parkirao i na najuža parking ili neka druga mesta.

CT1 je prvo takvo vozilo, koje je potpuno električno i njegova baterija se do 80% kapaciteta napuni za samo pola sata, a puna baterija omogućava šest uobičajenih gradskih vožnji, odnosno do 180 pređenih kilometara.

Dva motora od po 10 konjskih snaga na zadnjim točkovima razvijaju brzinu do 90 kilometara na čas u Performans režimu, a CT1 do 50 km/h stiže za pet sekundi. Jačina je 15 kilovati, a i na prednjim i na zadnjim točkovima nalaze se diskovi za kočenje.

CT1 je izrađen od recikliranih materijala i potpuno je u skladu sa svim ekološkim standardima i na zagađuje životnu okolinu.

Cena City Transformer CT1, koji je samo jednosed, je 16.000 evra, ali se može naručiti za 12.500 ako se iskoristi period rane rezervacije, koji je u toku.

Kako vam se čini CT1?

City Transformer CT1 VIDEO
Izvor: CT - City Transformer

Tagovi