Surface Duo 2

MICROSOFT OPET IMA ZANIMLJIV TELEFON: Sve što nije valjalo na prvom ispravlja Surface Duo nove generacije

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Na godišnjem Surface događaju upoznali smo i Surface Duo druge generacije - glasine su bile tačne, mnogo je bolji!

Izvor: SmartLife / Microsoft

5G, mnogo bolje kamere, veći ekrani i unapređena šarka samo su najvažnija unapređenja Surface Duo 2 telefona u odnosu na premijernu generaciju.

Surface događaj je bio vrlo zanimljiv, a prvi uređaj koji vam predstavljamo je preklopni Android telefon sa izuzetnom Windows tj. Microsoft podrškom u smislu nadogradnje softvera i launcher-a.

Microsoft Surface Duo 2 ima dva ekrana dijagonale 5,8 inča, rezolucije 1.892 x 1.344 piksela na AMOLED panelima, koji se kombinuju u 8,3 inča unutrašnji ekran, čija je rezolucija tada čak 2.688 x 1.892 piksela.

Oba ekrana zaštićena su Corning Gorilla Glass poslednje generacije - Victus - a maksimalno osvetljenje je do 800 nita.

Ovog puta stakla su zakrivljena i kad se Surface Duo 2 zatvori moguće je čitati kratka obaveštenja na njihovim ivicama bočno. Brzina osvežavanja sadržaja je porasla i iznosi 90 Hz, a mogu se koristiti nezavisno jedan od drugog u svim položajima zahvaljujući šarkama sa zglobovima.

Qualcomm Snapdragon 865 zamenjen je najnovijim Snapdragon 888 čipsetom sa 8 GB LPDDR5 RAM i 128, 256 ili 512 GB interne memorije. Telefon tj. mini kompjuter dolazi sa Android 11 operativnim sistemom i najnaprednijim Microsoft i Office paketom softvera do sada viđenim na mobilnom telefonu. Ovog puta podržano je magnetno punjenje nove Surface Slim Pen 2 olovke, koja može da se koristi za pisanje i crtanje i da automatski pretvara rukopis u tekst.

Značajno je i unapređenje kamere, koja sad ima tri sočiva - glavno rezolucije 12 MP, optike f/1,7; 12 MP f/2,4 2x telefoto i 16 MP f/2,2 ultraširoko. Podržano je video snimanje do 4K rezolucije u 60 fps i 1080p do čak 240 fps.

Microsoft nije ubacio podršku za bežično punjenje, kao ni punjač u prodajno pakovanje. Baterija je kapaciteta 4.446 mAh i puni se brzinom do 23 vata. Skener otiska prsta je u On/Off tasteru, a mesta je bilo i za koristan NFC čip.

Cena Microsoft Surface Duo 2 je i dalje vrlo visoka, 1.500 dolara, a naručivanje je moguće u SAD i drugim zemljama u kojima je Surface zvanično dostupan od 22. septembra.

Sve u svemu - sviđa nam se unapređeni Surface Duo 2!

Šta vi mislite o novom Microsoft 5G telefonu?

Microsoft Surface Duo 2 VIDEO
Izvor: Microsoft Surface

Tagovi