Zabavnije, ljepše

VIBER AKTIVIRAO AR OBJEKTIVE I KOD NAS: Isprobali smo Viber Lenses i znamo da će se svidjeti i vama

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Rakuten Viber predstavio AR Objektive i za sve korisnike i u našem regionu, a mi smo već otkrili kako rade. Pogledajte sve!

Izvor: SmartLife / Viber

Rakuten Viber korisnike je obradovao uvođenjem AR Objektiva (objektiva proširene realnosti) unutar aplikacije.

Uz njih, aplikaciju će obogatiti i Bitmoji, personalizovane strip-verzije avatara, koji će moći da se dodaju fotografijama i video-klipovima radi kreiranja stikera i emodžija.

Uvođenje Objektiva u Viber je omogućeno kroz partnerstvo sa Snap Inc., kreatorom Snapchat aplikacije, vodeće globalne kompanije za kamere sa funkcijama proširene stvarnosti).

AR Objektivi čine komunikaciju zanimljivijom, zabavnijom i pamtljivom. Uz Viber Objektive, korisnici će moći da uživaju u širokom portfoliju AR opcija koje se periodično mijenjaju i dodaju, da prave fotografije i video klipove, proslijeđuju ih prijateljima kroz Viber ili da ih objavljuju na drugim platformama.

Objektivi sa predmetima iz proširene stvarnosti reaguju i na najmanju mimiku, osmjehe ili namigivanje i moći će da ponavljaju pokrete lica korisnika, čime se dodatno proširuje opseg kreativnosti.

Viber će pružiti i veliki izbor dizajnerskih opcija, među kojima su:

  • Objektivi koji dodaju predmete i teksture na lice, djelove tijela ili pozadinu - perje, šešire, tetovaže, crteže, grafike itd.
  • Realistične objektive za uljepšavanje - koji menjaju boju kože, dodaju šminku ili sjaj, mijenjaju frizure
  • Objektive koji u potpunosti mijenjaju pojavu - na primjer, sa prizorima životinja i
  • Gejmerske objektive sa proširenom stvarnošću, gdje će korisnici morati da obave određene zadatke u njihovom stvaranju.

Preko 30 objektiva će biti u ponudi na aplikaciji prilikom predstavljanja ove funkcije na tržištu.

Ova funkcija će biti dostupna na iOS i Android operativnim sistemima u nekoliko narednih dana nakon što ažurirate svoju Viber aplikaciju

Kako se koristi Viber AR objektiv

Mi smo imali priliku da prije svih isprobamo Viber AR objektive pomoću posebne Viber verzije aplikacije i moramo priznati da je simbioza Snapchat i Viber mogućnosti prilično zabavna.

Da biste koristili Viber AR objektive dovoljno je da odete u kameru i aktivirate novi režim desno od okidača (Snapchat kružić sa zvjezdicom) da biste počeli da koristite jedan od prvih 30 efekata. Efekti tj. Viber Lenses dostupni su u foto režimu kamere, u video režimu i u GIF režimu za pokretne sličice u trajanju do 10 sekundi.

Jednom snimljene Viber Lenses klipove ili slike možete da šaljete odmah ili da ih sačuvate u memoriji uređaja, pa čak i da pravite Viber Stikere, ako ih lijepo odsiječete ili ih napravite tako da se uklope u četvrtaste predloške.

Pogledajte neke od filtera:

O saradnji Viber i Bitmoji aplikacija SmartLife je pisao odavno, vjerovali ili ne još sredinom 2018. godine, pa se podsjetite kako smo “prorekli“ ovu saradnju koja tada nije bila ni u planu (OK, možda i jeste, ali niko svakako nije znao za nju javno) i kako smo vam pomogli da preko Viber aplikacije šaljete sličice sa svojim likom i razmjenjujete emodžije na drugačiji način.

Isprobajte Viber Lenses tj. Viber AR objektive i javite nam svoje utiske!

Predstavljanje Viber Lenses
Izvor: Viber

Tagovi