Više memorije

PRVI TELEFON SA 20 GIGABAJTA RAM: Novi trend ili obično napumpavanje brojeva?

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Šta vi mislite o pametnom telefonu sa 20 gigabajta RAM-a?

Izvor: SmartLife / ZTE

Kineska kompanija ZTE je nagovestila da bi uskoro mogla da plasira pametni telefon sa 20 gigabajta RAM-a.

I direktor odeljenja za potrošačko iskustvo kompanije, Lu Kvanhao je istakao na društvenoj mreži Weibo da bi tako nešto moglo da se dogodi.

To bi bio prvi takav pametni telefon na tržištu. Pojedini proizvođači pametnih telefona, uključujući i ZTE, u svojoj ponudi imaju uređaje od 18 GB RAM, ali oni nisu do te mere poznati kao drugi premijum modeli koji u sebi imaju 12 ili 16 gigabajta RAM. Kompanija Apple nije prelazila 6 GB. ZTE nije otkrio nikakve detalje o novom uređaju sem što je nagovestio da bi to mogao da bude pametni telefon predviđen za gejming.

Postoji mogućnost da taj novi uređaj neće nuditi 20 gigabajta fizičkog RAM-a. Umesto toga bi mogao da sadrži i virtuelan RAM, tako nešto smo videli već kod OPPO i VIVO telefona, a novo sistemsko ažuriranje Xiaomi kompanije je omogućilo da Redmi Note 10 Pro 5G dobije virtuelnu memoriju. Uz pomoć te tehnologije možete privremeno da pretvorite internu memoriju u RAM, prenosi PhoneArena.

Više RAM-a ne znači da će sledeći ZTE oboriti rekord kada je u pitanju performans. Najbolji primer za to je Apple, koji se svih ovih godina fokusirao na performans i efikasno korišćenje RAM-a. Generalno je bolje kada telefon ima više RAM-a, te je gotovo izvesno da ćemo ispratiti šta se dešava sa ovim pametnim telefonom.

Ova kompanija radi i na narednoj generaciji kamera ispod ekrana. Komercijalni model istog bi mogao da se pojavi do kraja godine.

Šta vi mislite o pametnom telefonu sa 20 gigabajta RAM-a?

Tagovi

ZTE