Šta mislite?

PRVO SU ODUZELI SLUŠALICE, PA PUNJAČE: Otkriveno šta će sada Apple u potpunosti ukloniti sa novog iPhone telefona

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Apple bi mogao da nas sve iznenadi sa velikom promenom na iPhone telefonima.

Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Daniel Romero

Nebrojano puta je kompanija Apple izazvala pravu pometnju na tržištu pametnih telefona.

Poslednji takav slučaj se dogodio kada su izbacili punjače sa svih modela iPhone uređaja, a mnogi se i dalje sećaju kada su ukinuli ulaz za slušalice.

Kako prenosi Apple Insider, navodno sledeći njihov telefon, iPhone 13 neće imati dugmiće. Otkriveni patent ističe da ta kompanija radi na novim dugmićima koji će u stvari biti "nevidljive rupe sa pozadinskim osvetljenjem" koje se pojave kada ih dodirnete, odnosno nestanu kada ih ne koristite.

Ovakav pristup zaista zvuči elegantno i mogao bi da znači kraj za tastere sa kojima smo gasili telefone, pojačavali i smanjivali zvuk, itd... Poznato je da će iPhone 13 dobiti i potpuno novi skener za očitavanje otiska prsta koji će se naći na samom ekranu telefona, sve kako bi se smanjila potreba za dugmićima. Uz sve to će novi iPhone dobiti i novi notch kako bi ekran tog telefona imao više mesta za reprodukovanje sadržaja.

Postoje sasvim realne šanse da upravo iPhone 13 postane telefon koji neće imati ulaz ili tastere na svom okviru, pošto ima navoda da će Apple u potpunosti izbaciti ulaz za punjenje telefona (Lightning port), te da će se prebaciti na bežično punjenje uz pomoć MagSafe dodatka, prenosi CNETiPhone nije prvi telefon, koji bi mogao da dođe bez ijednog priključka

Ostaje nedoumica da li će ova promena doći sa narednim iPhone 13 telefonom ili nekim potpuno drugim uređajem. Svaka misterija će nestati već u septembru kada će Apple predstaviti njihovu novu seriju iPhone telefona.  

Tagovi