Gde je sad?

DA NIKAD NE ZAGUBITE TELEFON, KLJUČEVE ILI SAT: Samsung omogućava praćenje uređaja preko Windows aplikacije

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

SmartThings je aplikacija dostupna preko Microsoft prodavnice koja omogućava upravljanje vašim Samsung uređajima i definisanje uzročno-posledičnih akcija. Novina je dodavanje SmartThings Find funkcije preko koje možete locirati sve povezane uređaje.

SmartThings
Izvor: SmartLife / Samsung

Možda većina vas nije upoznata, ali dobar dio funkcionalnosti i uređaja koje Apple predstavlja kao revolucionarne u stvari već postoje i uveliko se koriste. Primjera radi AirTags koji su bili zvijezda nedavno održanog Apple događaja postoje, i to ne samo kod jednog, već nekoliko proizvođača, od kojih je Samsung SmartTag možda i najpopularniji. Tako je i sa Find My iPhone servisom koji imaju mnogi proizvođači, pa i, opet – Samsung.

Ekosistem Samsung uređaja kontroliše aplikacija SmartThings, koja objedinjava sve uređaje koje koristite, omogućavajući uzročno-posledične akcije sa svim povezanim uređajima. Aplikacija SmartThings je, pored telefona dostupna i na Microsoft Store za Windows OS, a od nedavno je njena funkcionalnost proširena za SmartThings Findmogućnosti.

Pratite gdje su vam uređaji

Ovo je skoro implementirano i u mobilnu aplikaciju, a sada i preko računara možete da pratite gdje vam je pametni sat, telefon, ili ključevi sa SmartTag na njima. Preko aplikacije možete praviti akcije poput onih kada uđem u kuću uključi TV, ili kada izađem iz kuće posle 10h uključi usisivač. Najbolja stvar sa novom aplikacijom je njena preglednost, koja značajno olakšava kontrolu većeg broja uređaja, ali i nova opcija za lociranje uređaja. Naravno, Samsung podržava povezivanje i drugih, a ne samo svojih uređaja, što ovu aplikaciju može pretvoriti u idealni kontrolni centar za pametne stvari u kući.

Kao i kod Apple uređaja, na mapi možete vidjeli da li ste slušalice ostavili kod komšinice kad ste bili da joj sredite laptop, ili u kafiću, kada ste ženi rekli da ste u teretani. Sve što je potrebno je da registrujete svoj uređaj na SmartThings Find servisu i oni će se pojaviti na mapi.

Ono što smo mi primijetili je da verzija dostupna za naše tržište i dalje nema SmartThings Find funkcionalnost, pa je moguće da nas ona očekuje sa novim ažuriranjem. S druge strane, ne bismo da budemo nezahvalni, ali tu je uvijek Google Find my devices servis za telefone i tablete koji omogućava sličnu funkcionalnost.

Jedina baš dobra stvar je kontrola uređaja preko računara, na velikom ekranu, bez ograničenja na ekranu telefona, koliko god on veliki bio.

Tagovi