Moćni i skupi

NE KUVAJU KAFU, ALI RADE SVE OSTALO: Novi Bang&Olufsen zvučnici su preskupo umetničko delo

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Beolab 28 je novi Bang&Olufsen audio sistem visoke klase koji košta kao 68 godina premijum Netflix pretplate.

Bang&Olufsen Beolab 28 u dnevnoj sobi
Izvor: SmartLife / Bang&Olufsen

Bang&Olufsen je poznati proizvođač premijum audio opreme. Njihova ponuda bogata je najrazličitijim sistemima, od kojih se vrlo često pojedini smatraju pravim malim umetničkim delima. Čak i njihova najpristupačnija linija Beoplay zvučnika ima visoku cenu, pa i ne čudi mnogo što najnoviji Beolab bežični audio sistem stereo zvučnika dolazi sa cenom od skoro 15.000 dolara.

Bang&Olufsen Beolab 28

Ruku na srce, Beolab 28 nije običan audio sistem, već ima vrlo specifičan dizajn. Naime, sa svojim uspravnim dizajnom i vuferom ugrađenim u rotirajuću bazu zvučnika, ovi zvučnici će sami po sebi oplemeniti prostor u kojem se nalaze. Specifičan dizajn dozvoljava ugradnju na zid ili samostojeće pozicije, poput klasičnih "tower" zvučnika.

Bang&Olufsen Beolab 28 poseduju senzore blizine čije se kontrole osvetle svaki put kada je neko u blizini. Svaki zvučnik će pored standardnih kontrola imati i četiri dugmeta koja se mogu podesiti da otvaraju radio stanice, Spotify plejliste ili nešto drugo, prema vašim željama. U telu svakog zvučnika su vertikalno smeštena tri drajvera od po tri inča, jedan jedno-inčni visokotonac (tviter) i 6,5-inčni vufer u bazi zvučnika.

Zvučnici takođe poseduju veliki broj opcija za bežično povezivanje kao što su AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, WiFi i Bluetooth. Interesantno je i prisustvo mrežnog porta, Powerlink te line-in i optičkih konektora. Kako to obično biva Bang&Olufsen će Beolab 28 ponuditi u nekoliko boja kao što su Prirodno srebrna, Antracit crna i Bronzani aluminijum, sa izborom materijala koji prekrivaju zvučnike od pletene tkanine do čvrstog drveta.

Bang&Olufsen Beoremote Halo

Za slučaj da vas mrzi da se šetate do zvučnika kako biste kontrolisali glasnoću, tu je i opcioni Beoremote Halo stilizovani daljinski upravljač, sa integrisanim ekranom osetljivim na dodir. Moguće je držati ga na stolu ili montirati na zid. Cena daljinskog upravljača je tričavih750 evra.

Tagovi