Samsung

OTKRIVENI PRVI DETALJI GALAXY S22 TELEFONA: Kamera od 200 megapiksela i potpuno drugačiji Exynos čipset

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Samsung sarađuje sa velikim igračima kako bi napravili najbolji Galaxy S telefon.

Samsung S21 Ultra
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kompanija Samsung će već do kraja ove godine predstaviti kameru rezolucije od 200 megapiksela, a navodno će se već naredne godine ista pojaviti na Galaxy S22 Ultra telefonu!

Već ste imali priliku da čitate na našem portalu da će jedan Xiaomi telefon prvi dobiti takvu kameru kompanije Samsung.

Kako prenose kineski portal IT Home, ove tvrdnje potiču od poznatih tastera Ice Universe i Digital Chat Station. Ova južnokorejska kompanija je još u februaru najavila 50 MPx ISOCELL GN2 senzore koje imaju veličinu piksela 1,4 µm. Prije toga je predstavljen i senzor od 108 MPx sa 0,8 µm. Veći pikseli teoretski mogu da prikupe više informacija.

Samsung koristi tehnologiju spajanja piksela (pixel-binning) za sakupljanje više svjetlosti u okruženjima sa slabim osvjetljenjem. Navodno će kamera Galaxy S22 Ultra modela imati senzore od 200 megapiksela sa 0,64 µm. Prethodni izvještaji ističu da ta kompanija planira da promijeni strategiju kada je u pitanju kamera, jer veći broj megapiksela ne ostavlja toliki uticaj na korisnike, ističe PhoneArena.

Galaxy S22 serija neće izaći u skorije vrijeme i mnogo toga može da se promijeni do prvog kvartala 2022. godine. Navodno, sledeći Galaxy telefoni neće imati ToF (Time-of-Flight) senzore, što nije iznenađujuće jer se nije ni pojavio na Galaxy 21 i Note 20 modelima.

Isti izvor napominje da će Galaxy S22 doći sa senzorima japanskog proizvođača optike Olympus, to partnerstvo je stupilo na snagu odnedavno. Pretpostavlja se da će naredni Galaxy S telefoni posjedovati selfi kameru ispod ekrana, kao i novi Exynos čipset koji će razviti u saradnji sa kompanijom AMD.

Svakako, moraćemo da sačekamo još dosta do više informacije, ali kockice se polako slažu!

Dok ne stignu - pogledajte fotke Galaxy S21 Ultra modela!