Pronađite to!

APPLE PREDSTAVIO NAJMANJI UREĐAJ DOSAD: AirTag je veoma mali, ali je nevjerovatno dobar u pronalaženju stvari

Autor Marko Čavić

Da nikad ne izgubite ni iPhone, ali ni bilo šta drugo - koristite AirTag!

Izvor: SmartLife / Apple

Kompanija Apple je na aprilskom događaju predstavila AirTag - mobilni, sićušni dodatak koji se kači na različite predmete i preko iOS aplikacije Find my prati i pronalazi iste te predmete.

Apple AirTag za razliku od konkurenata ima bateriju koju sam korisnik može da izmijeni, koristi akcelerometar i ima ugrađen zvučnik, zajedno sa štedljivom Bluetooth LE konkecijom.

AirTag košta svega 29 dolara, što je iznenađujuće niska cijena za ovakvu kompaniju, čak i u poređenju s konkurencijom i baterija mu traje godinu dana, što korisniku daje dovoljno slobode i mobilnosti.

Uređaj je veoma mali, poput kovanice od pet dinara (da naših dinara), ali se kao i sve Apple stvari može koristiti u gomili prilagodljivih dodataka, koji mijenjaju boju, oblik i upotrebu AirTag-a.

Ako se kupac odluči za četiri AirTag-a odjednom dobiće ih za samo 99 dolara, a u prodaji će biti od 30 aprila u svim zvaničnim Apple prodavnicama.

AirTag podržava graviranje simbola i poruka, što je Apple zaštitni znak!

SmartLife

Find My aplikacija omogućava ne samo pronalaženje na mapi zaturenog ili izgubljenog predmeta ili uređaja, nego i jednostavan tip navigacije pomoću strelice, koji će na brži i direktniji način objasniti svakome u kom pravcu da se kreće da bi došao do izgubljenih stvari.

Apple je objavio da sa svojim partnerima radi na dodatnim “odjelima“ za AirTag, koja će se prodavati odvojeno od ovih uređaja i koštaće u zavisnosti od toga od čega su i ko ih je napravio.

Kako vam se čini AirTag?