Cijena interneta

INTERNET U CRNOJ GORI MEĐU NAJSKUPLJIM U EVROPI: Dajemo za net 280 € godišnje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Po visini izdvajanja za internet u odnosu na godišnju zaradu kotiramo se vrlo visoko što svakako nije dobar slučaj.

Sajt AddictiveTips.com je obradio podatke kompanije Cable.co.uk i formirao listu izdvajanja za internet u odnosu na godišnje prihode u 37 evropskih zemalja.

Nažalost, po ovom parametru Crna Gora zauzima visoko treće mjesto na toj listi.

U Crnoj Gori se za godišnji broadband pristup internetu izdvaja, prosječno, čak 280, 93 eura.

Ovi podaci svrstavaju nas u sam vrh zemalja Evrope po visini ulaganja u širokopojasni internet na godišnjem nivou, i to na treću poziciju, jer izdvajamo 4,4% godišnjih prihoda za broadband net.

Pristup internetu godišnje najviše plaćaju Norvežani, čak 798.12 eura, a najmanje Ukrajinci - tek 64,66 eura. Po istom parametru Norveška se u odnosu na prosječno zarađenu godišnju sumu i izdvajanje za broadband net rangira kao 12, sa 2,2 posto godišnjih prihoda koji otpadaju na to, a Ukrajinici za isto izdvajaju oko 1,8% godišnjih prihoda.

Skuplji pristup broadband internetu u odnosu na godišnju zarađenu količinu novca od Crne Gore plaćaju u Albaniji gdje  izdvajaju prosječno 7,1% godišnje zarade na pristup ovoj vrsti interneta.

Švajcarska prema ovom istraživanju zarađuje najviše, oko gotovo 62.000 eura godišnje, ali samo 1,1% toga izdvaja za pristup širokopojasnom internetu. Čak i kad je parametar samo cijena pristupa Švajcarska nije najskuplja.

Da li ste vi zadovoljni cijenom i kvalitetom svog interneta?

Tagovi