Vijesti

ELEKTRIČNI MOTOR SA POGONOM NA VODONIK: Segway Apex H2 kao da je izašao iz video igre

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Za svega četiri sekunde će postići brzinu od 100 kilometara na čas.

Izvor: SMARTLife / Segway

Kompanija Ninebot je otkrila da radi na novoj verziji Segway Apex električnog motora.

Za sada je pokazan samo koncept Segway Apex H2dvotočkaša, koji zaista izgleda futuristički.

Iako je originalna najava Segway Apex električnog motora 2019. godine naišla na ogromnu količinu skepticizma, ta kompanija izgleda da je veoma ozbiljna kada su u pitanju ovi projekti. Prošle godine smo mogli da vidimo kako je prvi model izašao na stazu, a sada ovaj proizvođač uveliko sprema nasljednika, Apex H2

Ovaj hibridni motor će dodati hidrogen kao pogonsko gorivo, a Apex će preraditi i šasija ovog vozila kako bi ono izgledalo kao iz budućnosti. Kanisteri za vodonik mogu da se zamijene i dopune, što će smanjiti potrebno vrijeme da se napuni jedan elektro-motor. Svakako bi bila potrebna i značajnija izmjena infrastrukture, kako bi bi vozači te kanistere mogli da zamijene tokom putovanja. 

Zaista nesvakidašnji dizajn ovog električnog motora sadrži swingarms sa obje strane (dio koji spaja točkove i motor), što znači da će točkovi Apex H2 sa bočne strane izgledati kao da plutaju, prenosi Electrek. Segway napominje da će ovaj motocikl dostići 60 kW, odnosno 80 konjskih snaga, te da će za svega četiri sekunde postići 100 km/h. Najveća brzina bi mu bila 150 kilometara na čas, što je i više nego dovoljno za autoput.

Iz te kompanije navode da je ovo električno vozilo projektovano za 2023. godinu, a procjenjuju da će cijena istog iznositi približno 10.700 dolara. Iako ovaj motor djeluje nerealno, Segway se ozbiljno nameračio da plasira Apex H2.

Do tada nam ostaje da vidimo da li će hibridni električni motocikli sa hidrogenom biti rješenje za brzo punjenje ovakvih vozila, odnosno njihovih baterija.

Segway APEX prva verzija
Izvor: Segway
Segway Apex H2
Izvor: Xiaomi Products