Nova opcija

WHATSAPP MIJENJA GLASOVNE PORUKE: Postale su brže i jednostavnije, zbog njih ćete možda i bataliti kuckanje

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ukoliko često dobijate audio poruke, a nemate vremena da ih sve preslušate, nova opcija je stvorena baš po vašoj mjeri!

Izvor: SMARTLife/ Pexels/ Anton

Aplikacija WhatsApp će uskoro dozvoliti korisnicima da ubrzaju glasovne poruke, a sve kako bi se prekratilo vrijeme slušanja.

Poznato je i kako će interfejs nove opcije izgledati, te nam se čini da korisnici neće imati problema da se priviknu na novu opciju. 

Kada se ne koristi za video pozive, WhatsApp je primarno korišćen za tekstualne poruke, ali svako od nas ima prijatelja kome je lakše da snimi to što ima da kaže, pa da pošalje u grupu. Kako je audio poruka odličan način da se izbjegne kuckanje po telefonu, a i drastično ubrzava razgovor, raduje nas što je WhatsApp riješio da unaprijedi ovu opciju.

Nekada te audio poruke mogu da traju po nekoliko minuta, a kako smo generalno svi u nekoj žurbi, sve se gleda kako da se prekrati vrijeme, zbog čega je nastala ova opcija fast-forward. U verziji 2.21.6.11 WhatsApp Beta aplikacije za Android uređaje dobili smo i prvi uvid u to kako će ova funkcija izgledati. Postojaće tri različite brzine audio poruke: 1x, 1,5x i 2x

Kao što možete da vidite na fotografijama podijeljenih od strane WABetaInfo, uključivanje ovih opcija izgleda veoma jednostavno. Kada primite audio poruku, potrebno je jednostavno da kliknete na ikonicu (nalazi se pored same te primljene poruke) onoga ko vam je poslao tu poruku, a potom će vam se pojaviti brzina kojom se ta poruka reprodukuje.

U ovom trenutku ta opcija je jedino dostupna za BETA verziju WhatsApp aplikacije na Android telefonima, a gotovo izvjesno je da će i iOS uređaji dobiti istu. Još uvijek se ne zna kada će opcija podešavanja brzine glasovne poruke postati dostupna i na osnovnoj verziji ove aplikacije.