Ilon nema mira!

MASK POSTAO NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU: Potom optužio Facebook za incidente i savetovao koju aplikaciju da koristite!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Odmah je uzeo telefon u ruke i počeo da tvituje!

Izvor: Mondo / Logically Answered

Kontroverzni biznismen Ilon Mask je prestigao po bogatstvu izvršnog direktora kompanije Amazon, Džefa Bezosa, te je sada najbogatiji čovjek na svijetu!

Maskovo bogatstvo iznosi 188,5 milijardi dolara, što je za 1,5 milijardi više od Bezosovog.

Do smjene na čelu liste najbogatijih ljudi na svijetu došao je zahvaljujući današnjem rastu cijena dionica kompanije Tesla za 4,8 odsto, prenosi Tanjug. Pa šta je radio Mask u trenucima kada je postajao najbogatiji čovjek na svijetu? Ono što obično radi, objavljuje svoja mišljenja na društvenoj mreži Twitter!

Mask je podijelio fotografiju sa kojom sugeriše da je osnivanje kompanije Facebook dovelo do incidenata u Vašingtonu, zahvaljujući "domino efektu".

Naime, Cukerberg je davne 2003. godine napravio sekstističku internet stranicu Facemash, gdje su njeni posjetioci mogli da ocjenjuju izgled žena. Čak je i na njegovom saslušanju 2018. godine bilo riječi o tome, kada ga je jedan član kongresa upitao: "Postavljao si slike žena, da bi potom odlučivao koja je atraktivnija, da li je to tačno?".

Vlasnik kompanija kao što su Tesla, Neuralink, SpaceX se potom osvrnuo i na nova pravila korišćenja aplikacije WhatsApp koje tek treba da stupe na snagu, a o čemu ste mogli da čitate na našem portalu. On je potom savjetovao svoje pratioce koju aplikaciju za dopisivanje da koriste, kratko je napisao: "Koristite Signal".

Kompanija Facebook je 2014. godine kupila WhatsApp, dok su njeni osnivači Brajan Akton i Jan Kum napustili tu kompaniju 2017. i 2018. godine, posle čega su javno pozvali sve korisnike da izbrišu Facebook usluge. Akton je za Forbs izjavio: "Prodao sam privatnost svojih korisnika za finansijsku dobit".

Upravo je Ilon Mask poslušao osnivače WhatsApp aplikacije te je izbrisao svoj nalog sa društvene mreže Facebook, kao i stranice svojih kompanija kao što su Tesla Motors, SpaceX... Upitan 2018. godine što nije izbrisao Instagram stranice svojih kompanija, pošto je i ta društvena mreža u vlasništvu Facebook kompanije, Mask je odgovorio: "Svjestan sam toga, to je granica, uticaj Facebook-a se i tu polako približava".

Kompanija Facebook, odnosno sam Mark Cukerberg se oglasio povodom incidenata u Vašingtonu, nakon što su i ostale društvene mreže reagovale.

Tagovi