Uskoro

PUTOVANJA U DOBA KORONE UZ POMOĆ TELEFONSKE APLIKACIJE: Digitalna propusnica sa kojom ćete lako i bezbedno putovati!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Travel Pass bi trebalo da počne da se koristi početkom prvog kvartala 2021. godine!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) predstavila je Travel Pass.

U pitanju je mobilna aplikacija koja bi trebalo putnicima da pomogne da lako i sigurno organizuju svoja putovanja poštujući zahteve određene države za ulazak.

IATA Travel Pass čuva kriptovane podatke, uključujući rezultate testa ili vakcinacije na mobilnom uređaju putnika, dok putnik kontroliše koje informacije sa svog telefona će deliti sa avio-kompanijama i vlastima. Travel Pass poštuje principe zaštite podataka, kao i Opštu uredbu o zaštiti podataka Evropske unije.

Aplikacija ima četiri modula koji pokrivaju registracije za ulazak, verifikovanu sertifikaciju, digitalni identitet i mogućnost deljenja rezultata testiranja putem mobilnih uređaja. "IATA je donela napredovanje u globalnom standardu, kao što je e-karta i ukrcavanje preko telefona, širom sveta. Ova jedinstvena mogućnost dostavlja potpuno rešenje sa IATA Travel Pass aplikacijom. Mi pravimo ovakvo rešenje koje će služiti kao primer istim industrijama, u cilju da se ponovo otvore, kako bi imale benefit iz istog" - ističu iz IATA-e.

Za kraj su istakli njihov cilj: "Želimo da avio-kompanije imaju kompetitativno tržište sa najširom ponudom koja će upotpuniti svačije potrebe!"

Travel Pass bi trebalo da počne da se koristi početkom prvog kvartala 2021. godine, a biće dostupan na Apple Store i Google Play Store platformama, za iOS i Android uređaje!