Rajan Kodži

NAJPLAĆENIJA YOUTUBE ZVIJEZDA: Klinac od 9 godina tokom 2020. zaradio preko 230 MILIONA DOLARA!

Autor Ana Božović Izvor Kurir

Njegov zadatak je samo da otpakuje igračke i bude “kul“…

YouTube zvezda Rajan Kadži (9) ima svoj kanal na kojem svakodnevno ocjenjuje dječije igračke, a za godinu dana zaradio je najmanje 30.000.000 dolara.

Najplaćeniji Jutjuber ima samo jedan zadatak - da otpakuje i ocjenjuje igračke, koje dobija od sponzora i proizvođača igračaka širom svijeta i to radi vrlo dobro, pošto je i tokom 2019. godine bio najplaćenija ličnost ove društvene mreže!

Osim toga, on je zaradio dodatnih 200 miliona od linije igračaka, koje nose njegovo ime i brendirane odjevne kolekcije.

Devetogodišnjeg Rajana zovu djetetom influenserom. Video-klipove počeo je da snima 2015. godine nakon što je video nekoliko snimaka sa kanala na YouTube mreži i pitao mamu: "Kako ja nisam na YouTube-u kad sva ostala djeca jesu?".

Rajanova porodica, koja je pravo prezime Guan promijenila u njegovo jutjubersko prezime Kadži, trenutno vodi devet kanala na ovoj mreži, koji zajedno zarađuju ogromnu svotu novca. Uprkos ogromnom uspjehu, Rajan i njegova porodica suočavaju se sa istragom američkih federalnih službi zbog optužbi da sponzori nisu pravilno označeni i da uzimaju pare za video snimke za koje nisu označili da su sponzorisani. "Skoro devet odsto klipova u kojima Rajan ocjenjuje igračke sadrži barem jedan proizvod namijenjen predškolcima za koji je plaćeno da bude preporučen. Djeca predškolskog uzrasta ne razlikuju reklamu od prikaza igračke", navode iz organizacije za zaštitu potrošača.

Stručnjaci upozoravaju na opasnost po djecu koju influenseri sličnog uzrasta ciljaju kao kupce, a da to roditelji najčešće ne mogu ni da primijete, a kamoli da odobre tako nešto.

Pratite li vi malog Rajana i šta mislite o svemu ovome?

Ryan YouTube zvezda 9 godina video (MobIT)
Izvor: Ryan's World

Tagovi