Vijesti

BOMBA NA TRŽIŠTU: Jedan od najpopularnijih proizvođača telefona se prodaje i to za OGROMNE PARE!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Istina je, kineska kompanija prodaje svoj brend telefona, koji je izuzetno popularan..

Da će Huawei kompanija prodati HONOR šuška se već neko vreme, a nakon prvih vesti, koje je menadžment kompanije HONOR demantovao, stiže još jedna, ovog puta mnogo konkretnija.

Agencija Rojters poziva se na nekoliko izvora iz Huawei kompanije, Šangaja i drugih, i tvrdi da je HONOR spreman za prodaju.

Ne samo da je Huawei spremio HONOR da ga proda, nego bi ugovor o prodaji mogao da bude potpisan već tokom 15. novembra u Šenženu. HONOR će za čak 15 milijardi dolara biti prodat konzorcijumu grada Šenžena i kompaniji Digital China. Takođe, u prodaju će biti uključene i različite investicione firme i fondovi.

Brojka, koju je Rojters otkrio je drastično veća od ranije spominjanih, koje su se kretale od 2,2 do 3,7 milijardi dolara, što govori, zapravo koliko je značajna vrednost kompanije HONOR u Huawei poslovanju. Trenutno, prema ranije iznetim proračunima kompanije Rojters, HONOR u ukupnom plasmanu pametnih telefona kompanije Huawei učestvuje sa oko 30 procenata.

Za 15 milijardi dolara Huawei će prodati vlasnički udeo kompletno, vlasništvo nad robnom markom, lanac snabdevanja, istraživanje i razvoj, kao i globalno poslovanje.

Huawei se na prodaju HONOR kompanije odlučio zbog pritisaka SAD na poslovanje te kompanije i zabrane američkim i drugim kompanijama, koje koriste američka proizvodna i druga prava u bilo kojem obliku. Ovaj potez pokazuje i to da Huawei sumnja da će zbog promene američke administracije doći i do promene odluke u vezi sa poslovanjem te kineske kompanije.

HONOR nastavlja normalno - novi satovi i proizvodi

HONOR kompanija je u Srbiji izuzetno popularna i osim telefona, od kojih je HONOR 9X Pro poslednji dostupan kod nas i u regionu, u prodaji su i najnoviji pametni satovi HONOR Watch GS Pro, HONOR Watch ES i slušalice različitih cenovnih klasa.

Kompanija HONOR prema svim dostupnim informacijama nastavlja da posluje normalno uprkos glasinama i za sada nema nameru da komentariše ovu situaciju dalje.

HONOR Watch ES video (MobIT)
Izvor: Honor

(GSMArena / MONDO)

Tagovi