Otkrili smo!

EKSKLUZIVNO: 2 stvari, koje nam Huawei NIJE REKAO! (FOTO, VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Otkrili smo dve veoma važne stvari i obe idu “na ruku“ korisnicima!

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ako ste dosad planirali da kupite neki od, iz iskustva to možemo da vam potvrdimo, odličnih Huawei satova, onda bi trebalo da znate dve veoma važne stvari.

Da stvar bude zanimljivija - Huawei je prećutao obe i nigde dosad nismo imali priliku da saznamo o njima, iako smo pregledali sve što nam je Huawei dosad poslao, posetili zvanične sajtove i preuzeli uputstva za satove.

Nastavite na sledećim stranama da istražujete o novinama, koje smo ekskluzivno otkrili koristeći nove Huawei satove za trening i svakodnevno noseći ih.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Evo ih aplikacije!

Huawei satovi podržavaju aplikacije!

Model Huawei Watch GT 2 Pro već ima opciju instalacije aplikacija putem Huawei Health aplikacije, zvanične Huawei aplikacije za praćenje zdravstvenih i fitnes funkcija i povezivanje satova i pametnih narukvica. U aplikaciji se već nalazi opcija Aplikacije, u kojoj se nalaze prve dostupne aplikacije za Huawei Watch GT 2 Pro.

Na spisku su aplikacije za fitnes, koje rade zajedno sa istim aplikacijama na telefonu i dozvoljavaju da se vežbe prate putem sata. Preko sata je moguće kontrolisati tok vežbanja i slušati dodatne opcije, koje virtuelni treneri izgovaraju. Isprobali smo Fit aplikaciju, koja se plaća, ali ima besplatan period za probu i Home Workout, aplikaciju za vežbanje kod kuće bez tegova (tako zgodno za trenutak u kojem živimo, zar ne?!).

Aplikacije se dodaju u meni sata, ispod Podešavanja opcije i imaju istu ikonicu, kao što im je ikonica na telefonu. Za sada ove dve aplikacije za fitnes rade zajedno sa telefonom, kao lakša mogućnost praćenja treninga ili da se telefon ne bi nosio svuda sa sobom po kući ili teretani dok se vežba.

Naravno, mi smo izabrali ove dve, ali su trenutno dostupne i neke igre, alarmi, dodaci različitog tipa za sat i verujemo da je to tek početak ponude u ekosistemu aplikacija za Huawei telefone, koji će rasti kako se Huawei bude udruživao sa programerima i samostalno razvijao nove.

Aplikacije su trenutno omogućene za Huawei Watch GT 2 Pro, a verujemo da će kroz softversko ažuriranje stići i na modele Huawei Watch GT 2 i posebno na Huawei Watch GT 2e modele.

Petal Maps Huawei telefoni video (MobIT)
Izvor: MONDO / Huawei

Huawei Maps su stigle

Već neko vreme se govori i piše o Huawei Maps servisu, koji će biti dostupan u preko 220 zemalja sveta, zapravo u gotovo sim zemljama u kojima je i Huawei kompanija zvanično dostupna. Huawei Maps su, logično Huawei mape, koje sadrže navigaciju, POI tačke, pretragu i druge poznate funkcije s ostalih servisa mapa, uključujući gradski prevoz, linije taksija i slično.

Huawei Maps su posebne po tome što su enkriptovane s kraja na kraj i ne koriste podatke korisnika za oglašavanje, jer se kompanija Huawei, za razliku od drugih ne bavi prodajom oglasa uopšte.

Zanimljivo je da je Huawei Watch GT 2 serija uređaja već dobila Huawei Maps i svaki put kad koristite GPS na Huawei Watch GT 2, Huawei Watch GT 2e i Huawei Watch GT 2 Pro satovima vi zapravo koristite Huawei Maps, iako to Huawei kompanija nigde nije zvanično saopštila.

Raduje podatak da je Srbija već vrlo dobro pokrivena, a i letimičan pogled na mape otkriva vrlo bogatu bazu POI tačaka (Points of Interests: prodavnice, barovi, restorani, kulturna mesta, spomenici, sportski objekti…).

Huawei Maps kroz seriju pomenutih satova nude i jedinstvenu virtuelnu turu pređenog puta pešice, trčanjem, biciklom, plivanjem ili na neki drugi način. Pogledajte video o tome.

Huawei svaki scenario - Seamless Ai Life (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile