Vijesti

PRELEP, JAK I JEFTIN: Sjajan dizajn, baterija 5.000 mAh uz turbo punjenje, E-Book mod, ogroman ekran i cena 185€ (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ostaje nam samo da vidimo da li će se pojaviti u Crnoj Gori.

Izvor: MONDO / HONOR

Trenutno je kompanija HONOR  zaokupljena promocijom pametnog fitnes sata sa ličnim trenerom HONOR Watch ES, pa se nadamo da će, pored njega i još nekih modela, naći vremena da nam donese i novi HONOR 10X Lite model.

HONOR 10X Lite ima odličan dizajn, izrađen je od kvalitetnih materijala, a dolazi u tri boje - zelenoj, ljubičastoj i crnoj, od kojih se prve dve prelivaju na svetlosti. Skener otiska prsta je ugrađen sa strane, prednja kamera u sićušnoj kapljici je i skener lica za otključavanje uređaja, a pozadi se nalaze četiri kamere. Telefon ima masivnu bateriju kapaciteta 5.000 mAh, koja se brzo puni i to 22,5 vati brzinom, dovoljno brzo da se pola kapaciteta baterije napuni za pola sata, a ekran je IPS LCD pojačane crne i kontrasta, Full HD+ rezolucije i dijagonale čak 6,67 inča!

Hardverski, telefon je korektan za svojih 185 evra, koliko je preporučena prodajna cena. Ima Kirin 710 čipset, 4 GB RAM memorije i 128 GB interne, koja je proširiva microSD karticama, a HONOR 10X Lite podržava i Dual SIM opciju do 4G (LTE) mreže. HONOR 10X Lite napravljen je i osmišljen s igrama na umu, pa podržava najnoviji GPU Turbo 3.0, koji unapređuje popularne igre i čini da gejming bude bolji.

Što se kamere tiče formirana je od četiri sočiva. Dve pomoćne kamere su makro (f/2,4) i boke kamera za portrete i proračune kadra i kadriranje (f/2,4). Primarna kamera je Quad Bayer rezolucije 48 MPx sa naprednim noćnim modom zbog kvalitetne f/1,8 optike i sa mogućnošću pravljenja ultrakvalitetnih slika rezolucije 12 MPx. Ultraširoka kamera ima ugao do 120 stepeni (f/2,4). Sve četiri kamere koriste AI HONOR algoritme za poboljšavanje kvaliteta fotografija i videa, za koji postoji elektronska stabilizacija.

HONOR 10X Lite podržava Dual Wi-Fi, Bluetooth v5.1, NFC za mobilno plaćanje i tagovanje (recimo, prilikom ulaska na posao, zgrade i slično), ima FM radio, USB Type-C, 3,5 milimetara ulaz za slušalice i E-Book režimom rada za čitanje elektronskih knjiga.

Iako ima Android 10 i Kirin čipset starije generacije softver Magic UI 3.1 zasnovan je na AppGallery butiku aplikacija i na Huawei Mobile Services ekosistemu bez Google aplikacija i podrške. Valja napomenuti da HMS u Srbiji već podržava najveći broj popularnih domaćih aplikacija.

Ovaj telefon već je dostupan u bliskoistočnim zemljama, a u Rusiji i regionu će biti u prodaji od 13. novembra.

Kako vam se sviđa HONOR 10X Lite?

Tagovi