Chromium engine

KORISTITE CHROME, VIVALDI ILI MICROSOFT EDGE? Nova opcija biće dostupna baš svima!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Nastavlja se unapređivanje rada sa tabovima na najpopularnijim pregledačima.

Razvojni tim Google-ovog pregledača interneta, još je sredinom maja najavio uvođenje zgodne opcije grupisanja tabova.

Međutim, badava i boje i graničnici sa naslovima kad ogroman broj otvorenih stranica svede jedan tab na puku crticu.

Dobra vest je da se nešto efikasniji metod od “bockanja” kursorom po milimetarskim ikonicama kuva u Chrome kuhinji, mada će i ostali pregledači interneta, koji se baziraju na Chromium engine ekosistema biti u mogućnosti da ga primene - Edge, Vivaldi i mnogi drugi.

Opcija zvana Scrollable Tab Strip omogući će korisniku da pozicionira kursor na gornji bar prozora i lista tabove okretanjem točkića miša. Ova novotarija već može da se koristi u eksperimentalnim (Chrome Canary) verzijama Edge-a i Chrome-a za sada. Kod Microsoft-ovog pregledača, ona se aktivira tako što se posle desnog klika na ikonu i biranja Properties adresi u polju Target prvo udari razmak posle ...msedge.exe, a zatim doda: -enable-features=ScrollableTabStrip.

Aktivacija se na Chrome pregledaču vrši u flags meniju (kome pristupamo unošenjem adrese chrome://flags u adresnoj liniji). Nije još uvek poznato kad će se ova opcija pojaviti u zvaničnim verzijama, ali će pomenuti pregledači interneta verovatno biti prvi, koji će je uvrstiti, a kasnije će ta opcija biti ubačena i na sve ostale, koji koriste pomenuti engine.

Kako vam se čini nova opcija pregleda grupisanih tabova?

Chrome alternativa, Najbolji browser interneta (MobIT)
Izvor: CNET

Tagovi