Ovo su te!

TESTIRALI SMO HONOR CHOICE BEŽIČNE SLUŠALICE: Zašto biste kupili jedne od najjeftinijih Bluetooth sluški (FOTO, VIDEO)

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Izbor bežičnih slušalica u Crnoj Gori i regionu upravo je postao mnogo lakši.

HONOR CHOICE su novi tip Bluetooth bežičnih slušalica dostupnih u Crnoj Gori.

To kažem zbog činjenice da je HONOR jedna od najpoznatijih kompanija u smartfon svetu i svakako prva, koja je rešila da baš svima ponudi premijum slušalice po najnižoj mogućoj ceni.

Pre svega - potrebno je da vam približimo HONOR CHOICE.

Vodeći se strategijom da korisnicima mora da obezbedi inovativne i visokokvalitetne uređaje, ali istovremeno po veoma pristupačnim cenama, kompanija HONOR sklopila je saradnju sa odabranim poznatim proizvođačima, kako bi kreirala posebnu seriju jeftinih, a kvalitetnih uređaja, pod nazivom HONOR CHOICE.

HONOR CHOICE serija predstavlja filozofiju kompanije u čijem fokusu je atraktivnost, dizajn, kvalitet i visoki standardi pri izradi uređaja, a posebno se vodi računa o tome da cena bude apsolutno privlačna i prihvatljiva svim korisnicima mobilne tehnologije.

S tim u skladu odmah na početku treba napomenuti da cenom od oko 50 evra kreiraju posebnu kategoriju Bluetooth slušalica, koja dosad nije bila dostupna u Crnoj Gori i regionu. S jedne strane cena slušalica je prihvatljiva svima, a sa druge se, ipak radi o pouzdanom i kvalitetnom brendu, koji se dokazao i kod nas.

U kreiranju HONOR CHOICE bežičnih Bluetooth slušalica, čije je puno ime MOECEN HONOR CHOICE TWS Earbuds X1, HONOR je sarađivao sa MOECEN kompanijom, koja je kod nas vrlo malo poznata, ali je prilično aktivna širom Azije i Indije. Slušalice su izrađene isključivo u beloj boji, kvalitetne su i dolaze sa tri para gumenih navlaka, različite veličine, koje znatno pomažu u izolaciji buke iz okruženja.

Slušalice su ergonomski dizajnirane, lako se stavljaju i vade iz uveta i da - liče na AirPods Pro, ali to ne bi trebalo da spreči bilo koga, ko inače planira da ih nabavi - da ih kupi. Slušalice lepo leže u uvetu, mogu se dugo nositi bez ikakvih problema i zapravo se vrlo lako koriste, jer im je površina za tapkanje, odnosno upravljanje dodirom velika i ravna. Kratki jedan, dva ili tri dodira zaredom aktiviraju Play funkciju, skaču na sledeću i prethodnu pesmu, a dugi dodiri upravljaju pozivima. Tu je i opcija za aktivaciju glasovnog asistenta dodirom na slušalice.

Slušalice, nažalost nemaju aktivno ukidanje buke tokom slušanja muzike, ali je ono prisutno za glasovne pozive i radi odlično, čak i u vetrovitim uslovima. Slušalice su, naravno stereo reprodukcije i imaju minimalno kašnjenje tj. latenciju, što je jedna od njihovih najvažnijih funkcija. To znači da su slušalice odlične za gledanje videa, filmova i igranje igara i da ne dolazi do kašnjenja zvuka u odnosu na video ili gejmplej. Ovo je funkcija o kojoj kupci vrlo retko ili uopšte ne razmišljaju, pa napominjemo da je to vrlo važna opcija, jer je mnogi postanu svesni tek kad kupe Bluetooth slušalice i razočaraju se. U slučaju ovih slušalica latencija je samo 130 milisekundi (zahvaljujući i Bluetooth v5.0 vezi), što nemaju ni trenutno aktuelne slušalice iz skuplje ponude slušalica kod nas.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

HONOR CHOICE TWS Earbuds, kako su u narodu ove slušalice poznatije i pod imenom pod kojim ćete ih kupiti kod nas, imaju kvalitet zvuka, koji prevazilazi cenovnu klasu i koji je profitirao od tzv. in-ear dizajna, posebno od gumenih nastavaka, koji izoluju slušanje i pomažu boljem izražavanju basova. Da budemo jasniji - kvalitet zvuka je odličan, moćan i ima odličan bas. Glasnoća je za pohvalu, kao i izbalansiranost zvuka uopšte. Slušalice je OK nositi satima, bez umaranja i imaju gotovo sve opcije, koje biste od bežičnih Bluetooth stereo slušalica očekivali.

Kažemo gotovo, jer slušalice nemaju bežično punjenje niti automatsku detekciju nošenja, što znači da ćete reprodukciju muzike tj. njeno zaustavljanje morati da vršite ručno, putem aplikacije na telefonu za muziku. IPAK, HONOR CHOICE TWS Earbuds nude i jedinstvenu opciju - da ih povežete direktno na Honor Magic Watch i da slušate direktno na slušalicama muziku iz memorije sata, za šta vam telefon više i ne treba.

Dobro je znati i to da se slušalice automatski vezuju i na HONOR MagicBook, pa ćete imati priliku da lako i kvalitetno slušate muziku i prisustvujete video konferencijama koristeći ove slušalice i njihovu opciju ukidanja pozadinske buke.

Još jedna odlična opcija jeste lakoća uparivanja - otvorite kolevku slušalica, potražite na telefonu ili satu Wireless Earbuds natpis i uparite ih. Nakon toga svaki put kad otvorite poklopac kućišta slušalica (mi volimo da kutiju za sluške zovemo kolevkom, ne zamerite) slušalice će se automatski povezati na telefon ili sat ili i na jedno i na drugo, što znači da možete da slušate muziku s kojeg god uređaja želite.

Ovo je dobra prilika i da vam objasnimo tehnologiju po kojoj ove slušalice rade. Bluetooth stereo slušalice uglavnom se vezuju jedna na drugu bežičnom vezom i potom primarna slušalica ostvaruje vezu s uređajem. U ovom slučaju slušalice se svaka vezuje sa uređajem odvojeno i zbog toga je signal postojaniji i kvalitet reprodukcije bolji.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Nažalost, HONOR još uvek nema aplikaciju za ove slušalice, kojom bi moglo da se vrši podešavanje uređaja i/ili raspodela akcija prilikom dodira, ali ako se to desi - obavestićemo vas na vreme i o tome!

Slušalice se resetuju dok su obe u kolevci, istovremenim pritiskom na levu i desnu i držanjem do 10 sekundi, nakon čega slušalice svetlucaju brzim ritmom. Zapravo, to je još potrebno da vam kažemo - obe slušalice imaju svetlosne lampice na podlozi za upravljanje dodirom, pomoću kojih znate njihovo stanje - povezane, resetovane, spremne za povezivanje itd. o čemu sve piše u pratećem uputstvu slušalica. Takođe, na kolevci postoji indikator napunjenosti kutije i slušalica, što ćete lako prepoznati po boji, koja se pojavi na njoj kad otvorite ili zatvorite poklopac tj. povežete punjač.

Autonomija slušalica je tačno onolika kako HONOR i kaže u opisu Wireless Earbuds slušalica - dobijate do 24 sata slušanja muzike i poziva ukupno, korišćenjem dopune kolevkom, dok je autonomija po jednom punjenju do čak šest sati pod uslovom da slušate muziku “do panja“ pojačanu. Utišajte zvuk i dobićete autonomiju preko šest sati, što je za svaku pohvalu! Kvalitet tj. jačina signala Bluetooth-a sa satom ili telefonom tj. laptopom je iznenađujuće dobra, što je još jedan dokaz da Wireless Earbuds zaista mogu biti jeftine, a kvalitetne na svim poljima.

Zaključak se nameće sam - ako imate do 50 evra ili jednostavno ne želite da za bežične slušalice date više od toga, onda su HONOR CHOICE TWS Earbuds vaš izbor bez odlaganja! Zapravo, prosto je neverovatno da je HONOR napravio ovakve slušalice po ovako niskoj ceni, jer to (realno) ugrožava čak i sve njihove skuplje modele.

Da, postoje slušalice, koje zvuče bolje i imaju više funkcija, mobilnu aplikaciju i zaštitu od vode, ali za 50 evra teško da možete da zahtevate više od HONOR CHOICE TWS Earbuds stereo sluški.

HONOR CHOICE TWS Earbuds ZA:

  • Odličan zvuk
  • Uparivanje sa bilo kojim Bluetooth mobilnim
  • Nema kašnjenja signala
  • Autonomija baterije i kolevke
  • Dobar kvalitet poziva
  • Kvalitetno izrađene.

HONOR CHOICE TWS Earbuds PROTIV:

  • Nisu ni na koji način vodootporne
  • Nema prateće aplikacije
  • Nema bežičnog punjenja.

Šta vi kažete na ove slušalice? Uzimate?

Tagovi