Vijesti

KIRIN 9000 NOVOG HUAWEI TELEFONA POČISTIO KONKURENTE: Bolji u svim segmentima, najavio aždaju! (FOTO, VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kompanija Huawei najaviće novi Kirin 9000 čipset zajedno sa premijerom Huawei Mate 40 serije.

Zvanično je potvrđeno da će debi tj. premijera Huawei Mate 40 telefona biti 22. oktobra.

Sad je procurela i slika testa novog Kirin 9000 čipseta, koji će biti unutar ovih telefona.

Kirin 9000 je izrađen u pet nanometara tehnologiji i ima ugrađen 5G modem. Ovaj čipset će do decembra, kad se očekuje premijera Snapdragon 875 i drugih čipsetova u istom proizvodnom procesu, biti jedini takav čipset u Android delu tržišta i protivteža Apple-ovom A14 Bionic čipsetu.

Neki ljudi su imali priliku da propuste Huawei NOH-NX9 model kroz GeekBench test, što je gotovo sigurno Huawei Mate 40 Pro telefon i njegovi rezultati su sjajni! U Single-Core testiranju čipset je ostvario 1.020 bodova naspram 900 konkurencije, dok je u Multi-Core testiranju uzeo čak 3.710 bodova, naspram 3.100 konkurencije. Kad kažemo konkurencija mislimo na Snapdragon 865 čipset u vodećim Android telefonima.

Uz sjajne performanse otkriveno je da telefon ima 8 GB RAM-a, kao i da dolazi sa Android 10 operativnim sistemom, što se lako može promeniti do 22. oktobra. Huawei Kirin 9000 čipset ima 2,04 GHz i dolazi sa overklokovanim ARM A77 jezgrima, koji rade na čak 3,1 GHz.

Lepo je čuti da se Android telefoni međusobno nadmeću i jedva čekamo da vidimo kako će izgledati i šta će sve imati Huawei Mate 40 Pro i drugi telefoni serije, kao i kako će Huawei rešiti problem s zabranom Amerike u vezi sa proizvodnjom! Pogledajte i ekskluzivni video, kojim Huawei najavljuje svoju novu aždaju, i to rečenicom "Snaga bez presedana". Ne treba izgubiti iz vida da je ovo preliminarni rezultat, koji je verovatno vršen sa nezavršenim softverom telefona, a i Kirin 9000 nije još uvek upoređen sa Snapdragon 865+ čipsetom. Ono što obećava jeste činjenica da, ako telefon dođe sa Android 11 sistemom i bude imao tzv. boost performance - rezultati bi mogli biti i bolji!

Pratite premijeru Huawei Mate 40 sa nama 22. oktobra uživo!

Tagovi