Kvalitetniji zvuk

POJAČAJTE MUZIKU, UKINITE SVE DRUGO: Bežične slušalice su jeftinije i bolje, a kače se i na iPhone i Android (FOTO)

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Najveća prednost novih slušalica jeste cena, koja se naglašava odličnim karakteristikama.

Kompanija TCL je na IFA 2020 sajmu predstavila nove slušalice, koje će korisnicima omogućiti da slušaju muziku i obavljaju pozive bežično.

Slušalice su, kao i svi proizvodi TCL i Alcatel kompanije, pristupačne, modernog dizajna i namenjene su iPhone i Android korisnicima.

Slušalice MOVEAUDIO S200, čija je cena 99 evra imaju unapređen dizajn sa nekoliko mikrofona, koji omogućavaju iskorišćavanje potiskivanja buke na prirodniji i efektniji način, a omogućavaju i suzbijanje šuštanja vetra tokom razgovora i slušanja muzike. Dolaze u tri boje, klasičnim beloj i crnoj, ali i modernijoj plavoj boji i omogućavaju do tri i po sata autonomije uz suzbijanje buke i ukupno do 23 sata autonomije uz punjenje u kolevci, koja se dobija sa slušalicama.

Izrada drajvera, odnosno zvučnog sistema od 12 milimetara u svakoj slušalici je poboljšana, najviše pomoću kalemova, koji omogućavaju kvalitetniji bas i veću akustičnost zvuka. Slušalice dolaze sa po dva mikrofona na svakoj za suzbijanje buke i detektorom nošenja, koji omogućava da se muzika prekine kad izvadite slušalice ili nastavi kad ih vratite u uši.

MOVEAUDIO S200 povezuju se sa Android iOS uređajima pomoću Bluetooth v5.0 veze i to tako da se svaka slušalica povezuje sa uređajem, što smanjuje kašnjenje, odnosno latenciju zvuka i omogućava da se slušalice koriste i za kvalitetno gledanje filmova i igranje igara. Takođe, slušalice su IP54 sertifikovane i otporne su na prskanje vodom, kišu recimo i prašinu, ali i znoj, pa su pogodne za vežbanje i trčanje.

TCL je ugradio i kontrole na dodir, pa se reprodukcijom upravlja bez telefona, odnosno samo preku slušalica, a tu je i mogućnost rada s pozivima, pojačavanje i utišavanje zvuka i aktiviranje i korišćenje glasovnih asistenata Siri za iPhone i Google Assistant za Android telefone - sve direktno dodirivanjem slušalica.

Ove slušalice jednom kad se povežu na uređaj detektuju ga direktno svaki naredni put kad se izvade iz kolevke-kućišta i automatski se uparuju, bez potrebe da se čačka po Bluetooth meniju svaki put iznova. TCL MOVEAUDIO S200 biće dostupne u prodaji do kraja septembra ili početkom oktobra.

Kako vam se sviđaju ove slušalice?