Vijesti

APPLE KREĆE NA ANDROID KONKURENCIJU: Prvi 5G iPhone biće moćan i otkriven već 15. septembra (FOTO, VIDEO)

Autor Miloš Delević

Prvi u industriji će imati 5 nanometara čipset, Apple A14 Bionic.

Izvor: MONDO / Apple

Apple je upravo objavio da će godišnje obelodanivanje uređaja biti 15. septembra.

Na ovom događaju koji nosi naziv Time Flies (Vreme leti), američka kompanija će prikazati najnovije modele iPhone-a, Apple Watch-a,kao i datum izlaska iOS 14.

Ova prezentacija kasni u odnosu na prošlogodišnje izdanje zbog pandemije koronavirusa.

Apple bi trebalo da predstavi čak četiri nova iPhone telefona, od toga dva jeftinija iPhone 12 modela sa displejem od 5.4 inča i 6.1 inča, kao i dva iPhone 12 Pro modela sa veličinom ekrana od 6.1 i 6.7 inča.

To znači da bi telefon sa ekranom od 5.4 inča bio najmanji još od 2016. godine, dok bi telefon sa ekranom od 6.7 inča bio najveći u istoriji ove firme! Očekuje se da Pro modeli imaju sistem sa triplom kamerom, kao i stopu osvežavanja od 120Hz na displeju.

Sva četiri uređaja će imati OLED panele ove godine, što je novina za Apple.

Upravo će ti telefoni biti prvi Apple-ovi produkti koji će imati 5G mrežu. Ovogodišnji sastav iPhone uređaja će imati i debi po pitanju dizajna, oni će biti uokvireni u metalne ivice, koje podsećaju na uređaj iPhone 4, ili skorašnji dizajn iPad Pro-a!

Apple planira da predstavi i nadograđenu verziju iPad Air-a koja će imati odliku iPad Pro-a, displej od jedne ivice do druge.
The Verge prenosi da će se na ovom događaju predstaviti i dva nova Apple Watch uređaja koja će nositi oznaku modela Serije 6.
Ova kompanija je spremna da izbaci slušalice o kojima se dugo spekulisalo, zajedno sa manjim HomePod zvučnicima. Smatraju da one mogu pomoći Apple-u da se bori sa jeftinijim Google Home i Amazon Alexa hardverom.

Apple je obećao da ćemo videti prve plodove ARM tehnologije, kao i čipset 5 nanometara A14 Bionic koji bi trebalo da postavi nove standarde kada je u pitanju performans uređaja!

Da li ćete kupiti iPhone 12 ili neki drugi uređaj kompanije Apple?

Tagovi