Vijesti

BIZARNO ILI KORISNO? Robotska maska za lice s prečistačem vazduha i baterijom na punjenje - šta kažete?!

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Je li smo do nas ili ova skalamerija izgleda potpuno bizarno?

Ako ste ikad želeli da izgledate kao kiborg ili da zaličite na omiljene Mortal Kombat likove - evo sjajne prilike za tako nešto!

Nova maska za lice pobedila je sve bizarne predloge, kojih smo se nagledali od početka pandemije do sada, ali je i najkorisnija i najlepša od svih neobičnih, koje smo videli.

Ova maska, koju je proizvela kompanija LG prečišćava vazduh i unosi ga u vaše disajne puteve pomoću ventilatora, koji se nalaze u unutrašnjosti. Maska se pomoću mobilne aplikacije i pametnih tehnologija prilagođava ritmu disanja korisnika, kao i količini vazduha, koju korisnik udiše i izdiše, tako da maska u svakom trenutku obezbeđuje dovoljne količine vazduha korisniku. Takođe, filteri unutar maske se menjaju i putem aplikacije korisnici će biti obavešteni kad ih je potrebno zameniti.

Zvanično ime maske je PuriCare Wearable.

Filteri su H13 HEPA tipa i slični onima, koje LG koristi u svojim kućnim prečistačima vazduha i klimama, a prema navodima proizvođača baterija kapaciteta 820 mAh dovoljno je moćna za osam sati neprekidnog disanja i prečišćavanja vazduha istovremeno. Maska je potpuno rasklopiva i komponente su joj podložne reciklaži u potpunosti, ali cena još uvek nije objavljena.

Da stvar bude još zanimljivija, nakon slušalica sa dezinfekcijom UV lampama, tu opciju podržava i ova maska, koja se dezinfikuje svaki put kad se stavi u kolevku za punjenje, koja se isporučuje s njom.

Nadamo se da će na IFA 2020 sajmu biti više reči o ovom neobičnom proizvodu i da će nam otkriti i cenu, kako maske, tako i rezervnih filtera.

Da li biste vi nosili ovako nešto svakodnevno?