Vijesti

SMRVIO NAJBOLJI iPhone, BUKVALNO! Pogledajte koliko je ovaj ANDROID JAČI, nego najnoviji Apple telefon (VIDEO)

Autor Marko Čavić

Najnovije staklo zadnjeg i prednjeg panela skoro da ne puca!

Kad kupujete telefon, koji košta 1.250 evra ili više važno vam je da on bude i moćan i kvalitetno izrađen i da se ne cimate oko svake potencijalno opasne situacije.

S novim Gorilla Glass Victus staklom, koje je prvi put primenjeno na jednom telefonu situacija je drastično bolja, nego sa prethodnom generacijom Gorilla Glass 6 uređaja.

Poznati YouTube kanal PhoneBuff, koji često spominjemo na MONDO sajtu kad su ovakve situacije u pitanju, napravio je test izdržljivosti padanjem, onakvim padovima, kakvi se s telefonima svima nama dešavaju - na bokove, na ekran i na zadnji deo telefona - i otkrio da je Gorilla Glass Victus drastično unapređenje u odnosu na Gorilla Glass 6. Gorilla Glass 7 tj. Victus i štiti bolje, teže puca i grebe se manje.

Zanimljivo je videti da pri padu staklo, ipak puca, ali u mnogo manjoj meri, nego ono starije generacije i to na mestima gde je najtanje - prednji i zadnji panel ostaju gotovo neoštećeni što se pucanja tiče, a ogrebotine su vidljive tek pri direktnom uglu pod jakim osvetljenjem - dakle u određenim situacijama.

S obzirom na to da je ovo tek prvi telefon, koji koristi Gorilla Glass Victus staklo raduje nas činjenica da ćemo videti još dosta izdržljivijih Android i iPhone telefona, ali će ova tehnologija makar u prvo vreme ostati rezervisana samo za najskuplje telefone, jer je i sama po sebi skupa, pa je ne možemo očekivati u jeftinim telefonima još uvek.

Šta vi kažete na GG Victus čvrstinu?

Galaxy Note 20 Ultra ili iPhone 11 Pro Max video (MobIT)
Izvor: PhoneBuff