Vijesti

GROM IZ VEDRA NEBA: Vraća se ugašeni proizvođač ANDROID TELEFONA! Stiže 5G model, učiniće nas "NEVIDLJIVIM" za hakere!

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Verovali ili ne, čuveni kanadski proizvođač se vraća!

Tokom marta 2020. godine objavljeno je da prestaje da važi licenca, koju je kineska kompanija TCL kupila od kanadske RIM kompanije (Research in Motion) i BlackBerry je proglasio zvanično kraj, nakon što je TCL rekao da neće produžavati licencu dalje.

TCL kompaniji licenca ističe 31. avgusta i BlackBerry će se definitivno rastati sa ovom kompanijom, ALI SE NEĆE UGASITI!

Na internetu se pojavila slika, koja najavljuje povratak BlackBerry telefona sa prepoznatljivom QWERTY tastaturom, ali i poruka da “BUDEMO NEVIDLJIVI“. To se odnosi na zaštitu podataka, posebno na biznis grupacije, kojima će i novi model ili modeli biti namenjeni. BlackBerry je sklopio partnerstvo sa OnwardMobility i FIH Mobile Limited kompanijama, od kojih je druga u vlasništvu Foxconn kompanije, poznate mnogim korisnicima pametnih telefona.

Ono što na sajtu može da se otkrije, osim tima, koji će sad voditi BlackBerry priču, jeste da će novi modeli biti namenjeni produktivnosti, da će biti laki za korišćenje, kao i da će biti bezbedni.

Još uvek neimenovani model imaće, naravno 5G podršku i na tržištu će se pojaviti tokom 2021. godine, pa verujemo da ćemo do tada znati nešto više. S obzirom na to da novih BlackBerry modela nije bilo od 2018. godine, nakon tri godine pauze verujemo da će BlackBerry i privući veliku pažnju i da će se dobro spremiti za tu premijeru jednog ili više telefona.

Po čemu vi pamtite BlackBerry, raduje li vas povratak?

Tagovi