Vijesti

Sad je definitivno! ZBOGOM GOOGLE, poručila najveća kompanija iz Kine i kurs usmerila ka APPLE kompaniji! (FOTO, VIDEO)

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

To mogu samo Apple i kineski proizvođač telefona, smatraju u ovoj kompaniji.

Da, sad je teško, ali kompanija Huawei zna da bi opstala mora da povlači dugoročne poteze i da razmišlja strateški u odnosu na sadašnje stanje na tržištu.

Trampova administracija uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u Huawei-ju smatraju da ih to ne samo da neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Jedna smo od dve kompanije na svetu, koje su u stanju da imaju jedno hardversko i softversko rešenje u okviru sopstvenog ekosistema”, rekao je Anson Žang. “Samo Huawei i Apple ovo mogu, a to je i naša dugoročna strategija”. Čovek odgovoran za Huawei Consumer Business u Velikoj Britaniji - potencijalno medijski najkritičnijem tržištu izvan Kine - optimističan je po pitanju Huawei budućnosti u toj zemlji, ali i globalno, objavio je list The Forbes.

Iako postoji mnogo izazova, glasina i pritiska posvećeni smo svojim investicijama i ekosistemu… Ova strategija biće efikasna”. Do prošle godine, Huawei je bio u konkurenciji sa Samsung kompanijom, kad je reč o Google Android korisnicima širom sveta. Međutim, Trampove mere onemogućile su kineskog giganta da koristi Google, njegove aplikacije i licencirani Android OS.

Sad, posmatrajući globalno tržište, Huawei želi da stvori “treći put”, odnosno alternativu i za iOS i za Android operativne sisteme. Kompanija vidi svoje modele mnogo bližim Apple, nego Google modelima.

Šta vi mislite, hoće li Huawei uspeti?

Tagovi