Vijesti

Telegram uveo VIDEO POZIVE, koji su za razliku od Messenger i WhatsApp aplikacija “NEPROBOJNI“ (FOTO, VIDEO)

Autor Marko Čavić

Kad se kaže Telegram to bi trebalo da znači sigurnost, bezbednost i privatnost. Sad i u video pozivima.

Telegram aplikaciju koristi preko 400 miliona korisnika širom sveta i da, nije popularna koliko Messenger, WhatsApp ili Viber, ali je poenta kod Telegram aplikacije na njenoj beskompromisnoj sigurnosti i privatnosti.

Aplikacija Telegram napunila je sedam godina postojanja i u to ime pustila Android i iOS korisnicima novu uslugu - video pozive!

Video pozivi su, kao i poruke i sve u ovoj aplikaciji, koja ne sadrži reklame, enkriptovani s kraja na kraj i ne mogu im pristupiti hakeri, vlade niti bilo kakvi uljezi. S tim u vezi vredi napomenuti da je za sada video pozivanje dostupno samo jedan na jedan i na Android uređajima, jer iOS verzija Telegram aplikacije nije dobila odobrenje Apple kompanije, što se očekuje u narednom periodu.

Sigurnost i privatnost video pozivanja meri se pomoću četiri emotikona, od kojih makar jedan treba da se poklopi na uređaju pozivaoca i osobe, koja je pozvana. Tad su pozivi 100 odsto zaštićeni.

Da biste pozvali nekog uđite u kontakte, odaberite jedan i birajte video poziv, ali pre toga svega ažurirajte aplikaciju ili sačekajte na ažuriranje, koje će vam omogućiti video pozive. Kad kliknete na Call opciju uključite kameru u opcijama dole i to je to. Video prozor s pozivom imate mogućnost da šetate po ekranu telefona u smanjenoj veličini, kako biste mogli da četujete s drugim kontaktima u toku poziva ili s tim kontaktom da delite fajlove i druge stvari.

Osim video poziva Telegram je dodao više sličica, GIF-ova i animiranih emotikona, a Telegram ekipa je obećala da će u narednim mesecima dodati i opciju grupnog video poziva, koja je sledeća najtraženija opcija korisnika ove aplikacije.

Da li među vama ima korisnika Telegram aplikacije?