Vijesti

Proizvođač telefona UKIDA Android OS, neće ga više koristiti

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Google nije uspeo da ispuni očekivanja proizvođača, očigledno…

Kad je najavljen Android One obećanja su bila velika - rešiće se najveći problem Android OS-a, odnosno brzina i količina nadogradnji.

Android One je trebalo da obezbedi makar dve velike Android nadogradnje, kao i makar tri godine mesečnih ažuriranja Google zakrpa i bezbednosnih opcija, a nakon toga i tromesečna ažuriranja makar još godinu dana.

Izgleda da Google nije ispunio očekivanja kompanije Xiaomi, odnosno da Android One program ili nije pokazao dovoljno dobre performanse u nekom pogledu, koje je kineski proizvođač imao na umu prilikom izbora tog OS-a. U poslednje vreme i Motorola kompanija sve ređe koristi Android One, nakon što su mnogi modeli tokom 2018. i 2019. godine stigli s tim Android softverom.

Što se Xiaomi kompanije tiče i Mi A serije, ovi telefoni su bili prepoznatljivi baš po Android One programu, između ostalog, ali ga više nećemo viđati na tim telefonima. Kineska kompanija je ovo i zvanično potvrdila, ali nije dala nikakav specifičan razlog za to. GSMArena navodi da je razlog ove odluke to što je na dosadašnjim Xiaomi Mi A telefonima ažuriranje softvera baš kasnilo i pored odluke da se telefoni izdaju zajedno sa ovim softverom.

Kako se i Motorola distancirala od ove platforme, Android One je ostao zastupljen jedino na Nokia telefonima od većih proizvođača telefona. Nokiju smo hvalili ranije da je izuzetno ažurna kad su u pitanju nadogradnje softvera, pa se nadamo da će takvu politiku i nastaviti, jer je to jedini proizvođač, koji čak i najjeftinije telefone nadograđuje na novi Android OS ili Android Go ediciju softvera.

Kakva su vaša Android One iskustva?

Nokia 8 Sirocco with Android One TV Commercial - Ordinary life deserves an extraordinary phone
Izvor: Nokia

Tagovi