Team Microsoft

PlayStation 5 ili Xbox Series X - stručnjak je presudio! (FOTO, VIDEO)

Autor Marko Čavić

Jedan od najpoznatijih ljudi gejminga zauzeo je nedvosmislen stav koja nova konzola će biti bolja i otkrio zašto će to biti tako.

Osnivaču i vlasniku kompanije Valve i Steam platforme, Gejbu Njuelu, se odmor produžen zbog korona virusa osladio, pa on tako već nekoliko meseci boravi na Novom Zelandu, gde nađe vremena i za gostovanje na tamošnjim televizijama.

Teme su različite, i mahom su vezana za gostoprimstvo ove južne zemlje, ali ima prilike da se porazgovara i o industriji video igara.

Nedavno je Gejb govorio o dolazećim konzolama i otkrio je koju stranu podržava. Iznenađujuće ili ne, Njuel u ovom slučaju staje na stranu kompanije Microsoft i favorizuje Xbox Series X konzolu naspram PlayStation 5, a na odluku je uticalo to što je XSX bolji, između ostalog i po pitanju snage.

Njegovo mišljenje je dosta zanimljivo, pošto nema nikakve koristi od izjave vezane za trku konzola, jer su u Valve-u koncentrisani isključivo na PC segment, ali možda Njuel zna nešto dodatno što mi ne znamo po pitanju dolazeće generacije konzola.

Videćemo kako će se obe strane pokazati u praksi kad se pojave krajem godine, a trenutno je u jeku kampanja promovisanja konzola i igara/ekskluziva. Microsoft je svoj događaj već održao, a na red dolazi Sony početkom narednog meseca.

Vrlo je zanimljivo znati i to da je publika bolje dosad reagovala na - Microsoft Xbox Series X, a mi smo vam objasnili i dosad poznate razlike ove i PlayStation  konzole.

Koju biste vi konzolu izabrali?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Xbox Series X - First Look Game Footage video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X - Quick Resume video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X - Loading Times video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X video (MobIT)
Izvor: Xbox