Vijesti

Jeftiniji, a bolji: Meri preko 100 aktivnosti, baterija traje nedeljama

Autor Marko Čavić

Nova verzija je više sportska, za 50 evra jeftinija, poboljšava dizajn prethodnika, meri više aktivnosti i već je dostupna i u regionu.

Kako odličan mobilni gedžet učiniti još boljim - pojeftiniti ga, doraditi i učiniti pametnijim i lepšim, recimo…

Upravo to je kineska kompanija napravila s novim sportskim satom, koji je dostupan i kod nas.

Huawei Watch GT 2e trenutno se u regionu prodaje za oko 170 evra što je idealna prilika da nabavite jedan od najboljih fitnes gedžeta i digitalnih satova.

Model Watch GT 2e nastao je na temelju odličnog Watch GT 2 modela, koji nas je oduševio trajanjem baterije od čak dve i više nedelja, odličnim fitnes i sportskim opcijama, kao i lako izmenjivim kaiševima izrađenim od posebne vrste gume i kože. Huawei Watch GT 2 test pročitajte na linku, a za sve, koji imaju ovaj sat i redovno vežbaju noseći ga imamo sjajnu vest (pod uslovom da planiraju da ga menjaju zbog toga): funkcionalni tasteri tj. krunice zamenjene su pljosnatim tasterima, koji su ispupčeni tek nešto malo iznad šasije čeličnog sata, što znači da neće biti slučajnog pritiska i pauziranja praćenja treninga.

Ovo je jedina od retkih opcija, koja smeta vlasnicima ovog sata i raduje nas da je ispravljena, a sve ostalo je na Watch GT 2e zadržano i na osnovu reakcija korisnika - poboljšano.

Uz Watch GT 2e na raspolaganju imate nove narukvice, modernijeg, sportskog izgleda, ali je moguće koristiti i bilo koje druge, jer sat, kao i Watch GT 2 ima standardnu opciju zamene kaiševa - iglicama i kaiševi se menjaju za par sekundi i bez posebnog alata. Ovaj sat je idealan za trčanje, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru i gotovo da nema opcije, koju na prikazuje (pogledajte galeriju naših slika gde ćete jasno videti šta vam je sve na raspolaganju, kao i savet, koji sistem daje za dalji napredak i poboljšanje trčanja u nekom odabranom periodu).

Tu je još i praćenje 15 opcija za profesionalne sportiste: osam aktivnosti na otvorenom (trčanje, hodanje, planinarenje, hiking, trčanje u traci, biciklizam, plivanje na otvorenom, tzv. “gvozdeni“ triatlon) i sedam aktivnosti u zatvorenom (hodanje, trčanje, biciklizam, plivanje, slobodan trening, eliptična mašina, veslanje).

Ali, pored ovih na Huawei Watch GT 2e satu nalazi se i 85 novih i specijalno kreiranih opcija praćenja različitih sportskih aktivnosti podeljenih u šest kategorija: ekstremni sportovi, zabava, fitnes, vodeni sportovi, igre sa loptom i zimski sportovi. Ove kategorije pokrivaju aktivnosti od uličnog plesa, parkoura, penjanja na stenu, do joge, baleta i boksa. Jedna od najnovijih opcija na Huawei Watch GT 2e satu jeste i merenje zasićenosti kiseonika u krvi (SpO2). Koncentracija kiseonika u vašoj krvi je važan fiziološki pokazatelj za funkcionisanje respiratornog sistema. Osim merenja SpO2 tokom vežbanja, možete ga koristiti i u ostalim svakodnevnim situacijama. Ljudi često misle da su uobičajeni problemi poput umora, pospanosti, vrtoglavice ili ubrzanog rada srca uzrokovani nedostatkom sna, ali ignorišu da bi glavni uzrok mogao biti upravo nedostatak kiseonika. Pratite svoje rezultate svakodnevno, kako biste na najbolji način unapredili svoj životni stil.

Huawei Watch GT 2e ima identične hardverske mogućnosti prethodniku, što znači 1,39 inča dijametar AMOLED ekrana rezolucije 454 x 454 piksela. Ipak, sam sat je nešto deblji pa su dimenzije 53 x 46 milimetara u poređenju sa 45 x 45 milimetara na prethodniku. Sat je otporan na vodu do dubine od pet atmosfera i to u trajanju od makar sat vremena, radi pomoću Kirin A1 čipseta, ima 4 GB memorije, 16 MB RAM-a, podržava nekoliko GPS sistema i Bluetooth v5.1 za vezu sa telefonom ili uparivanje slušalica za slušanje muzike bez prisustva telefona. Nažalost, sat nema opciju glasovnih poziva putem Bluetooth-a, kao što je to slučaj sa GT 2 satom.

Novost je i opcija Huawei TruRelax, sistem vežbanja disanja, kako bi se korisnik oslobodio stresa i poboljšao san u skladu s merenim pokazateljima od makar sedam dana. U ponudi je i novi model za žene, koji ima opciju praćenja mesečnog ciklusa i preporuka u skladu s merenjima, koje sat obavlja za sve druge opcije. Ovaj sat je dostupan u kružnom dizajnu s posebnim tipovima kaiševa i u novoj boji - zlatni šampanjac.

Sve karakteristike je moguće pratiti na satu i isključivo putem Huawei Health aplikacije, koju je moguće preuzeti na AppGallery i Play Store prodavnicama.

Uskoro i test Huawei Watch GT 2e sata, do tada - komentari su vaši!

HUAWEI WATCH GT 2e video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile
HUAWEI WATCH GT 2e Fitness video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile
HUAWEI WATCH GT2e dizajn video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile