Vijesti

IZMJERENO: Najmoćniji telefoni današnjice i "sječa" poznatih imena

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Priznata alatka za mjerenje sirovih performansi izdala je mjesečnu listu najmoćnijih telefona na kojima vladaju “oni drugi“ brendovi.

AnTuTu je izdao zvaničnu listu najboljih po performansama telefona za februar mjesec 2020. godine nakon sumiranja svih rezultata i provjera varanja.

Na listi prvih pet pozicija zauzimaju proizvođači telefona iz “B lige“, a tek na šestom mjestu je jedan od poznatijih proizvođača.

AnTuTu bilježi sintetičke rezultate opcija kakve su CPU, GPU, memorija i korisničko okruženje. Ovog puta imamo na raspolaganju listu flagship tj. najboljih telefona svih proizvođača, a onda i listu “srednje lige“, koja je vrlo popularna širom svijeta i ima sve bolji hardver.

Na listi flagship uređaja čelnu poziciju zauzeo je ASUS ROG Phone II sa 12 GB RAM-a i 512 GB memorije. Tačno 507.284 boda bila su dovoljna za prvo mjesto, ispred tri OnePlus modela i jednog Realme, čiji se uređaji mogu od marta kupiti i kod nas i u regionu. AnTuTu je objasnio da je Snapdragon 865 isključen sa liste, jer nema dovoljno vjerodostojnih podataka o mjerenjima i da su mnoga bila “štelovana“, pa se novi čipset očekuje tek narednog mjeseca. Očekujte tada više Xiaomi, Oppo, Realme, Nubia i Samsung telefona na listi.

Na martovskoj listi, koja se tek formira, prvi je Galaxy S20 Ultra 5G (12 / 256 GB) sa 559.781 bodom, a odmah iza je Galaxy S20+ sa 553.735 bodova. Obje verzije su testirane sa Snapdragon 865 čipsetom, dok je Exynos 990 ekvivalent ostvario lošije rezultate.

I jednu i drugu listu pogledajte u galeriji na početku vijesti.

Da li ste zadovoljni ovim što vidite među rezultatima?

Introducing ZenFone 6 | ASUS
Izvor: ASUS

Tagovi