Vijesti

Procurio iPhone 12: Sve će biti bolje, veće i jače, a tu je i 5G

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Da li će iPhone 12 serija, koja će se pojaviti u septembru, biti najveći iskorak za Apple do sada? Pogledajte o čemu se radi!

Kompanija Apple je trenutno zaokupljena planovima da krajem marta pusti u prodaju “ubicu Android telefona“ u srednjem segmentu, ali ni iPhone 12 nije zaboravljen.

Pouzdan izvor iz industrije dojavio je i prve konkretne opcije, koje bi novi iPhone 12 telefoni mogli da imaju, a radi se o značajnim unapređenjima u odnosu na iPhone 11 seriju.

Krenimo prvo od kamere, naravno. Osim što će rezolucija primarne ili primarnih kamera biti makar 64 megapiksela sa novom tehnologijom združivanja piksela, Apple će na svaku kameru “postaviti“ i noćni mod, što bi bilo prvi put u industriji da sistem više kamera ima na svakoj ovu opciju. Zajednički, ove kamere trebalo bi da prave impresivne noćne fotografije i video.

Zumiranje je veliki komad unapređenja kamere, pa će Apple uložiti veliki trud da softverski omogući zumiranje, kao što to čini Google na Pixel uređajima, a ne pomoću periskop kamere, kako to čine Huawei, Samsung i drugi Android proizvođači.

Posebno će biti dotjerana ultraširoka kamera, koja će dobiti oko 35 odsto jaču iliti bolju optiku, a šuška se i o aperturi f/1,6, što bi značajno doprinijelo poboljšanju kvaliteta fotografija i videa u svim uslovima. Optička stabilizacija nije dio ovih prvih konkretnijih curenja, ali se spominje prvi put i dodijeljena makro kamera, sposobna da fotografiše na razdaljini od svega 2,2 centimetra. Na kraju, tu je i tzv. Smart HDR opcija, koja će se u Apple univerzumu zvati Apple Smart XDR.

S obzirom na to da će makar dva nova iPhone modela podržavati 5G Apple će poraditi i na baterijama, koje bi trebalo da budu osjetno snažnije, jer će 5G biti zahtjevan korisnik energije. Jedini kapacitet, koji je konkretno spomenut jeste 4.400 mAh, što je unapređenje oko 10 odsto u odnosu na iPhone 11 Pro Max bateriju, pa je to možda baterija najjačeg novog i najvećeg novog iPhone 12 modela, čije ime još uvijek niko ne zna.

Apple radi i na tome da ukloni notch sa svojih telefona, ali se to neće desiti ove godine. Ideja je da se Face ID zadrži, ali da bude ugrađen u gornju ivicu, umjesto u notch, o čemu se već šuškalo, ali to neće biti spremno za iPhone 12 vjerovatno.

Sve u svemu, iPhone korisnici imaju čemu da se raduju, iako ništa nije revolucionarno novo i godinama se već koristi na Android telefonima.

Šta biste vi voljeli da vidite na iPhone 12 uređajima? Šta vam sad nedostaje?

Tagovi