Vijesti

Apple zatvara SVE prodavnice u Kini i povlači zaposlene

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija iz Kalifornije najozbiljnije je shvatila pretnju, koju predstavlja koronavirus.

Zvanično je potvrđeno da kompanija Apple privremeno zatvara sve prodavnice širom Kine, zbog koronavirusa, koji se zahuktava.

Objavljeno je da Apple privremeno ne zatvara samo prodavnice, nego i kontakt-centre i poslovnice iz predostrožnosti zbog širenja koronavirusa.

Možda će vas zanimati:

Radnje će biti zatvorene do 9. februara.

"Naše misli su sa ljudima koji su pogođeni koronavirusom i onima koji danonoćno rade na suzbijanju širenja", navodi se u saopštenju Apple centrale.

Onlajn prodavnica ove kompanije radiće nesmetano, prenosi AP.

Kina je treće najveće tržište za ovu kompaniju posle SAD i Evrope, kao i lokacija gdje se pravi većina telefona marke iPhone i drugih uređaja.

Pretpostavlja se da će koronavirus uticati i na proizvodne pogone u kojima se prave Apple uređaji, mada kompanija nije komentarisala ništa na ovu temu, a iz najveće Apple fabrike, Foxconn je saopšteno da će radni kapaciteti biti održani. Kompanija je imala nevjerovatan praznični kvartal, tokom kojeg je bila ispred kompanija Huawei i Samsung i drugu godinu zaredom je bila dominantan igrač na smartfon tržištu u tromjesečnom periodu.

Osim kompanije Apple i njenih uređaja korona virusom će, prema nepotvrđenim informacijama biti pogođena i kompanija Samsung, kojoj će proizvodnja dodatnih uređaja, kakvi su bežične slušalice, prenosive baterije i drugi dodaci kasniti. Samsung, takođe nije komentarisao ove navode.