Vijesti

Ne preuzimajte ovaj film sa torenata, za vaše dobro! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Upozorenje stručnjaka zbog velikog broja zaraženih korisnika (računara).

Ukoliko jedva čekate da pogledate novi Star Wars film - učinite to u bioskopu, samo nemojte da ga preuzimate preko interneta, upozoravaju bezbednosni stručnjaci ruske kompanije.

Mashable svoju priču počinje izrekom strpljen-spašen, što bi značilo da Star Wars: The Rise of Skywalker zaista ne bi trebalo da preuzimate sa interneta, makar ne u doglednom periodu.

Novi hit film Dizni kompanije je ponovo poslužio kao okidač za aktivaciju Star Wars malvera, koji je prema izveštajima stručnjaka samo tokom ove godine doveo do preko 285.000 napada različitih virusa i zarazio oko 50.000 korisnika tj. njihovih uređaja širom sveta.

Već sad su registrovane čak 63 kopije ovog filma na torent sajtovima kao najobičniji malver, sa nekoliko hiljada izvršenih različitih napada. Zanimljivo je da je većina malicioznih fajlova napravljena tako da prikrije svoje pravo lice, pa korisnici, koji otpakuju arhivu ili program sa filmom, nadajući se da je tamo zaista video, bivaju zaraženi, a da toga nisu ni sveni.

Na taj način virus ostaje na računaru bez znanja korisnika, praktično izvlačeći s uređaja sve ono što zlonamernom vlasniku virusa treba ili prikazujući reklame i adware sadržaj.

Takođe, vrlo je popularan način prevare Star Wars fanova putem lažnih sajtova za prikazivanje filmova ili lažnih profila na društvenim mrežama.

Ne klikćite ni na jedan od tih linkova, ne posećujte takve sajtove niti profile i ne preuzimajte ovaj film preko torenata je jedini savet, koji možemo da vam damo, kako biste bili zaštićeni od malvera.

STAR WARS - USPON SKAJVOKERA (Star Wars: The Rise of Skywalker) - TRL-E (ZABAVA)
Izvor: YouTube/Taramaunt
Samsung Galaxy Note 10+ Star Wars (MobIT)
Izvor: Samsung

Tagovi