Vijesti

Najpopularniji sajtovi na svijetu i dosta iznenađenja

Izvor mondo.rs

Da li i vi posjećujete sajtove sa liste najpopularnijih?

Izvor: MONDO / Statista

Čovjek bi pomislio, jer toliko se priča o tome, da su sajtovi za odrasle u vrhu najpopularnijih, ali je istina da su na začelju Top 10 liste.

Zapravo, PornHub i XVideos jedva da su ušli na Top 10 listu najpopularnijih sajtova na svijetu. Takođe, nema nijednog torent ili piratskog sajta, što je još jedan vrlo zanimljiv kuriozitet...

Na listi 10 najpopularnijih je i dalje veoma visoko pozicioniran, vjerovali ili ne, posrnuli gigant onlajn industrije - Yahoo, koji se nalazi na odličnom osmom mjestu globalne internet posjete.

Na listi je odlično pozicioniran kineski Baidu, Google pandan, koji je na odličnom četvrtom mjestu, a ruski Yandex, takođe Google pandan, je na samom začelju najpopularnijih, izvan Top 10 ljestvice, mada i dalje izuzetno popularan.

Najpopularnijih 12 sajtova u oktobru pokazuju trend jednako velike popularnosti društvenih mreža, među kojima je iznenađenje i to da je sajt Instagram, iako nema sve opcije aplikacije, izuzetno popularan, ali i ogromnu prednost, koju Google pretraživač ima u odnosu na sve. Recimo, sa gotovo 80 milijardi posjeta u oktobru 2019. godine Google.com je bio popularniji sajt, nego sledećih pet sajtova po broju posjeta zajedno!

Podatke o posjetama prikupila je kompanija SimilarWeb, a vizuelno ih obradila Statista kompanija.

Koje sajtove od najpopularnijih 12 na svijetu vi redovno obilazite?